Gazze’nin acı tablosu: Gazze’de ölen çocuk sayısı, son 4 yılda savaşlarda kaybedilen çocuk sayısını aştı!

Gazze'de devam eden İsrail saldırıları sonucunda öldürülen çocuk sayısı, son dört yılda dünya genelindeki savaşlarda yaşamını yitiren çocuk sayısını geçti. Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım Kurulu (UNRWA) Genel Komiseri Lazzarini, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden çocuk sayısının son dört yılda dünya genelindeki savaşlarda yaşamını yitiren çocuk sayısını aştığını açıkladı.

13.03.2024-10:40 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-13:37)

Abluka altındaki Gazze'ye yönelik İsrail ordusunun saldırıları her geçen gün şiddetlenirken, hedef gözetmeksizin genç, yaşlı ve kadın demeden bölge bombalanıyor. İnsanlık dışı katliamın devam ettiği bu süreçte, saldırılarda yaşamını yitiren çocukların sayısı giderek artıyor. Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım Kurulu (UNRWA) Genel Komiseri Lazzarini, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden çocuk sayısının son dört yılda dünya genelindeki savaşlarda yaşamını yitiren çocuk sayısını aştığını belirtti. Saldırılarda ölen çocukların sayısı, önceki dönemde yaşanan savaşlarda kaybedilen çocuk sayısını geride bırakarak trajik bir boyuta ulaştı.

Gazze'deki çocukların yaşadığı dram, uluslararası toplumda büyük endişe ve tepkilere neden olurken sivil halkın büyük çoğunluğunun etkilendiği bu saldırılarda, özellikle çocukların yaşamını yitirmesi insan hakları ihlallerini gündeme getiriyor ve barış çağrıları yapılmasına neden oldu. 


Birleşmiş Milletler istatistikleri paylaştı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına maruz kalan çocuklara ilişkin çarpıcı istatistikleri paylaştı. Lazzarini, resmi bir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden çocuk sayısının, son dört yılda dünya genelindeki savaşlarda kaybedilen çocuk sayısını aştığını belirtti.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında ölen çocuk sayısının son dört yılın savaşlarında yaşamını yitiren çocuk sayısını geçtiğini ifade eden Lazzarini, bu durumu "sarsıcı" olarak nitelendirdi. Sivillerin büyük çoğunluğunun etkilendiği saldırılarda özellikle çocukların hedef alınması, uluslararası toplumda büyük bir endişe ve tepki yaratıyor. UNRWA Genel Komiseri'nin paylaşımı, uluslararası toplumu Gazze'deki insan hakları ihlallerine ve çocuk ölümlerine karşı daha etkili bir şekilde harekete geçmeye çağırıyor.


Lazzarini: "Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş"

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki çocuklara yönelik yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarını sürdürdü. Lazzarini, Gazze'deki çocuklara karşı gerçekleştirilen saldırıları, "Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş. Çocukların gelecekleri üzerine yürütülen bir savaş." şeklinde nitelendirdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ve BM verilerine dayanarak oluşturulan bir grafikle de durumu görsel olarak açıkladı. Lazzarini'nin paylaştığı grafik, 7 Ekim'den 29 Şubat'a kadar Gazze'de öldürüldüğü bildirilen çocuk sayısının 12,300'ün üzerinde olduğunu gösteriyor. Bu sayı, son 4 yılda dünya genelindeki savaşlarda hayatını kaybeden çocuk sayısından (12,193) daha fazla. Bu durum, Gazze'deki çocuklara yönelik saldırıların vahametini gözler önüne seriyor.

UNRWA Genel Komiseri, Gazze'deki çocuklar için acilen ateşkes yapılması çağrısında bulunarak uluslararası toplumu ve ilgili tarafları insani bir felaketi önlemeye davet etti.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal