Çin’de restoranda büyük patlama meydana geldi: 1 kişi öldü onlarca yaralı var!

Çin’de korkutan bir restoranda patlama haberi geldi. 1 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı öğrenildi. İşte detaylar…

13.03.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-16:57) Çin’de restoranda büyük patlama meydana geldi: 1 kişi öldü onlarca yaralı var!

Çin devlet medyasından ulaşılan habere göre, Çin'in Hebei eyaletindeki bir restoranda patlama meydana geldi bir kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı!

Çin devlet yayın kuruluşu CCTV News'in bildirdiğine göre patlama, başkent Pekin'e yaklaşık 80 km uzaklıktaki bir ilçe olan Sanhe'de sabah saat 8 civarında yaşandı. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Çin'de restoranda patlama meydana geldi 1 kişi hayatını kaybetti

Yetkililer bölgeye sevk edildi!

Patlamanın, sebebi tam olarak açıklanmazken Yanjiao, Sanhe'deki kızarmış tavuk restoranında meydana geldiği ve gaz sızıntısından kaynaklandığından şüphelenildiği bildirildi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, bölgesel gaz tedarikçisi Taida Gas, civar bölgelere gaz tedarikini önlem için geçici olarak askıya alırken, kurumdan yapılan açıklamada, "Şirketimiz güvenliği sağladıktan sonra tedariki sürdürecek" ifadeleri kullanıldı.

‘‘Önce silah patladı sandım!’’

Çin Bakanlık yetkilileri tarafından, olay yerine 36 araç ve 154 kişinin sevk edildiğini, yangının kontrol altına alındığını ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bölgede yaşayan Zhao Li isimli bir kadın, yaşadıklarını, "Büyük bir patlama sesi duyduğumda evdeydi. Önce silah patladığını düşündüm. Bu yüksek patlama sesiyle birlikte camlar kırıldı ve duman bulutları çıktı" sözleriyle anlattı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal