Gaz arama çalışmaları tam gaz devam ediyor: Büyük görev Yavuz'da!

Karadeniz’deki doğalgaz arama çalışmaları tam gaz devam ediyor. Yarın Yavuz sondaj gemisinin de katılmasıyla birlikte bölgede Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri gaz arama faaliyetlerini eş zamanlı olarak sürdürecek.

07.04.2022-09:04 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-10:32) Gaz arama çalışmaları tam gaz devam ediyor: Büyük görev Yavuz'da!

Yavuz sondaj gemisinin yarın Karadeniz'deki görevine başlaması bekleniyor. Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri Karadeniz'deki gaz arama faaliyetlerine birlikte yapacakları aramalar ile devam edecek. Filyos Limanı'ndan kalkacak olan olan Yavuz sondaj gemisi bölgede üst düzey kuyu tamamlama görevini alacak.

Gaz arama çalışmaları tam gaz devam ediyor: Büyük görev Yavuz'da!

Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğal gaz bulunmasından sonra doğal gaz arama faaliyetleri durmadan devam ediyor. Sismik gemiler Mavi Vatan'da yürüttükleri enerji çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Yavuz sondaj gemisi yarın Karadeniz görevine başlayacak

Yavuz sondaj gemisi yarın ülkemiz için oldukça kritik bir göreve gidiyor. Söz konusu gemi, Karadeniz'deki yeni görevi sebebiyle yarın Filyos Limanı'ndan çıkış yapacak.

Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri Karadeniz Bölgesinde hep birlikte görev alacak. Buradaki amaç, Karadeniz gazının 2023 yılında kullanıma hazır hale gelmesi.

Karadeniz'de doğal gaz seferberliği

Ülkemizin sondaj gemileri Sakarya Gaz Sahası'nda çeşitli görevlerde yer alacak.

Gaz arama çalışmaları tam gaz devam ediyor: Büyük görev Yavuz'da!

Fatih sondaj gemisi Gökçe-1 sondaj kuyusunda çalışmalar yürütecek. Kanuni, Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini yaptı. Şu anda ise Türkali-4'te sondaj çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Denizin altına ya da tabanına kuyu başı malzemelerinin ve vana sistemlerinin uygulanması gibi adımları içeren üst seviye kuyu tamamlama görevini ise Yavuz sondaj gemisi üstlenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal