Fuat Oktay: 'Devlet Vatandaş İçin Vardır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ’’FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının ne merkezi yönetim kurumlarımızda ne de yerel yönetimlerimizde hakim olmalarına izin vermeyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

24.04.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-15:01) Fuat Oktay: 'Devlet Vatandaş İçin Vardır'

Avrupa Birliği (AB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yürütülmekte olan "Yerel Yönetimlerde Seçilmiş ve Atanmış Kamu Görevlilerinin Etik Farkındalığının Artırılması İçin Teknik Destek Projesi"nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 2 yıl sürecek olan ve 1 milyon 800 bin euroya yakın bütçesi olan proje, yerel yönetimlerde etik dışı davranışları en aza indirmeyi amaçlıyor. Bir otelde düzenlenen programın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kamu idaresinde etik ilkelerin kamu çalışanlarının uyması gereken dürüstlük, tarafsızlık, hesap verebilirlik, saydamlık ve kamu yararını gözetme gibi birtakım ilke ve değerlerin bütününü ifade ettiğini belirterek, ''Kamu yönetiminde etik davranış, toplum nezdinde dürüst, adil ve erdemli tutumların kamu iradesinde görevli kişilerce pratikte benimsenmesi demektir. Kadim devlet geleceğimiz, evrensel etik ilkelere temel oluşturan adalet, doğruluk, sosyal sorumluluk ve tevazu üzerine kurulmuştur. Ahlaktan, vicdandan ve kadim değerlerimizden yeterince istifade etmeyen yerel yönetim dahil hiçbir kamu çalışanının ortak geleneğimize hizmet etmesinin mümkün olmadığına inanıyoruz. Biz olduğumuz gibi görünmeye çalışmak zorundayız. Olduğumuz şekil adaletli, şeffaf olmak zorunda'' ifadelerini kullandı.

''FETÖ, PKK GİBİ TERÖR ÖRGÜTÜ UZANTILARININ NE MERKEZİ YÖNETİM NE YEREL YÖNETİMLERİMİZDE HAKİM OLMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ'' 

Kamuda ve özel sektörde çalışan bütün personellerin bilgi ve beceriyle beraber yerli ve milli bir anlayışa da sahip olmaları gerektiğini vurgulayan Oktay, ''15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi bize bir gerçeği göstermiştir; her yerde çalışan personelin bilgi ve beceriyle beraber yerli ve milli bir anlayışa da sahip olmasının elzem olduğunu bize göstermiştir. Kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının ne merkezi yönetim kurumlarımızda ne yerel yönetimlerimizde ne üniversitelerimizde ne de sivil toplum örgütlerimizde hakim olmalarına izin vermeyeceğiz'' şeklinde konuştu. 

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte Türkiye'de tarihi bir değişim yaşandığını kaydederek, zayıf koalisyon hükümetleri ve iktidar boşluğu oluşmasına izin vermeyen, kalıcı istikrar sağlayan bir hükümet sistemine geçildiğini söyledi. Oktay, bu yeni ve köklü reform dalgasıyla merkeziyetçi, vatandaşa kapalı, hiyerarşik bir yönetim yapısının yerine etkin, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına sahip olunduğuna dikkat çekti.

''DİJİTAL TÜRKİYE VERSİYONUNUN 1.0'I 2019 HAZİRAN AYINDA HİZMETE ALIYORUZ'' 
Kamu hizmetlerini tüm vatandaşlar için daha kolay hale getirmek amacıyla e-devlet uygulamalarının hayata geçirildiğini dile getiren Oktay, e-devlet sisteminde bugün 42 milyonu aşkın kullanıcının yaklaşık 2,5 milyarı aşan hizmet alımıyla, 580 kurumun farklı hizmetlerinden Dijital Türkiye portalı üzerinden faydalandığını kaydetti. Oktay, 17 yıldır kamuda etik kültürünün gelişmesi ve kamu sektörüne eşitlik, adalet, tarafsızlık, şeffaflık gibi özelliklerin hakim olması için gerekli adımların atıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

''Geçtiğimiz 17 yılda kamuda etik kültürün gelişmesi ve kamu sektörüne eşitlik, adalet, tarafsızlık, şeffaflık gibi özelliklerin hakim olması için gerekli adımları attık, atmaya da devam ediyoruz. Kamu hizmetlerini tüm vatandaşlarımız için daha kolay hale getirmek amacıyla e-devlet uygulamaları hayata geçirilmiştir. E-devlet sisteminde bugün 42 milyonu aşkın kullanıcı yaklaşık 2,5 milyarı aşan hizmet alımıyla, 580 kurumun farklı hizmetlerinden Dijital Türkiye portalı üzerinden faydalanmaktadır. Yıl sonunda bitirmeyi planladığımız Dijital Türkiye versiyonunun 1.0'ı 2019 Haziran ayında hizmete alıyoruz. Bu uygulamalarla bütün amacımız, vatandaşına hizmetkar olan bir devleti ve kamu görevlisini uygulamaya almaktır.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal