Fransa Radikal İslama Karşı Atakta

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bir gazeteye verdiği mülakatta, karşı cinsten doktor istemeyene 5 yıl hapis cezası olabileceği veya 75 bin avro para cezası uygulanabileceğini aktardı.

02.11.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-12:49) Fransa Radikal İslama Karşı Atakta

La Voix du Nord gazetesine verdiği mülakatta, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa’da kültürel bir savaş olduğu iddiasına yer verdi. Ayrıca farklı cinsten doktor istememe durumunun ceza ile sonuçlanacağı söylendi.

Franda İçişleri Bakanı Darmanin, ‘Herkes, toplumun bekçisi olabilir. Tüm Fransız halkının, terörü savunan bir konuşma duyduğunda, sosyal medyada bir paylaşım gördüğünde uyanık olmasında ısrar ediyorum.’ ifadelerini kullandı.  Ayrıca Darmanin, radikal İslam’a karşı, cemaattçi davranışların kabul edilmeden devam ettirileceğini aktardı. Radikallik ile mücadele kapsamında Fransa’da sınır kontrollerinin sertleştirileceğini aktaran Darmanin, gelecek haftalarda daha fazla sınır dışı işlemleri olacağını aktararak ellerinin bile titremeyeceğini belirtti. Darmanin, ‘İki hafta içerisinde Fransa’da İslamofobi’yle Mücadele Kollektifi’nin (CCIF) feshi Bakanlar Kuruluna sunulacak. Şu anda yaklaşık 50 dernek, olası fesih istemiyle devlet birimleri tarafından inceleniyor.’ açıklamasına da yer verdi.

KARŞI CİNSTEN DOKTOR REDDEDİLMEYECEK

Ayrımcılıkla mücadele yasasını duyuran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bu konu üzerine görüştüklerini belirten Darmanin, yasa doğrultusunda karşı cinsten bir doktordan tedavi görmek istemediğinde ya da bir öğretmeni reddettiğinde, bu durumun ayrımcılık suçu kapsamında değerlendirileceği ve bu kişilerin yargılanacağı aktarıldı. Darmanin, ‘Bu suçu işleyenler, 5 yıla kadar hapis ya da 75 bin avro parayla cezalandırılabilecek’ ifadelerini kullandı.

Ayrıca Darmanin’in ayrımcılık suçu olarak belirttiği bu tercih hakkı, Fransa Sağlık Bakanlığı sitesinde bulunan ‘Yasalar her hastaya, doktorunu özgürce seçme hakkını veriyor.’ ifadeleriyle çelişki içinde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal