Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Brezilya Liderinin Eşiyle İlgili Sözlerine Tepki Gösterdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşinin yaşıyla alay eden bir sosyal medya paylaşımı yapan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun yorumunun "son derece kaba ve üzücü" olduğunu söyledi.

27.08.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-10:18) Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Brezilya Liderinin Eşiyle İlgili Sözlerine Tepki Gösterdi

Bolsonaro'nun bir destekçisi, Macron'un 66 yaşındaki eşi Brigitte hakkında bir Facebook paylaşamı yapmış ve yaşıyla alay etmişti.

Paylaşımda Macron'un eşi, Bolsonaro'nun 37 yaşındaki eşi Michelle Bolsonaro ile kıyaslanıyor ve "Şimdi Macron'un niçin Bolsonaro'ya rahat vermediğini anlıyorsunuz" yazıyordu.

"SON DERECE KABA VE ÜZÜCÜ"

Bolsonaro ise bu paylaşıma "Adamı aşağılamayın… ha ha" yorumu yapmıştı.

Basın mensuplarının bu paylaşım hakkındaki görüşlerini sorduğu Macron, Bolsonaro'nun yorumunun "son derece kaba ve üzücü" olduğunu söyledi.

"Eşim hakkında çok saygısız şeyler söyledi. Brezilya halkına büyük saygım vardır ve elimden, yakında bu göreve layık bir devlet başkanlarının olmasını ümit etmekten başka bir şey gelmiyor."

BOLSONARO HAKARETLERİYLE GÜNDEMDE

Aşırı sağcı Bolsonaro bugüne dek kadınlar, siyahlar ve azınlıklar hakkında hakaret içeren pek çok söz sarf etti.

Bunların en ünlülerinden biri Eylül 2014'te solcu kongre üyesi Maria do Rosario ile girdiği tartışmada kullandığı sözlerdi.

Bolsonaro o gün "Sana tecavüz etmezdim çünkü bunu hak etmiyorsun" demişti.

Bolsonaro Nisan 2017'de de kendi kızı hakkında konuşurken "Beş çocuğum var dördü erkek ve sonuncusu, o dönem gücümü yitirdim herhalde, kız oldu" demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal