Fotoğraflarda Güzel Çıkmak İçin Neler Yapılabilir?

Fotoğraf çekimi kendi başına bir sanat olmakla beraber, modellik de sanatın bir parçasıdır. Peki, Fotoğraflarda Işık Nasıl Ayarlanmalıdır? Fotoğraf Açısını Belirleyici Unsurlar Nelerdir? Fotoğrafı Canlandırmak İçin Seçilen Renkler Önemli Midir? Detaylar haberimizdedir.

22.06.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:45) Fotoğraflarda Güzel Çıkmak İçin Neler Yapılabilir?

Fotoğraf çekimi kendi başına bir sanat olmakla beraber, modellik de sanatın bir parçasıdır. Bu aşamada kişilerin dikkat etmesi gereken belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Söz konusu yöntemler kişiye ve mekâna göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden her şeyden önce fotoğraflarda güzel çıkmak için kişinin fiziksel olarak kendisini tanıması gerekir.

Fotoğraflarda Işık Nasıl Ayarlanmalıdır?
Çekmek istediğimiz fotoğrafın teması ve ışık birbirini tamamlamalıdır. Örneğin biraz daha melankolik bir fotoğraf teması istiyorsanız ve vakti ayarlama şansınız varsa günbatımı tercihi yerinde olacaktır. Yine daha enerjik bir fotoğraf teması tercih ettiysek aşırı olmamak şartıyla güneşli saatleri tercih edebilirsiniz. Kamera ile bulunulan mekandaki bütün noktaların ışığını denemek en doğru ışığı bulmak için güzel bir yöntemdir. Arka fon renginin modeli arka plana çekmeyecek bir renk olması elzemdir. Bunları ayarladıktan sonra poz verme aşamasında ışığın nasıl ayarlanacağı da oldukça önemlidir. Bir tarafa gölgeyi alacak şekilde bir taraftan daha fazla ışık alarak boydan poz vermek suretiyle çekilen fotoğraflarda, ışığın yanal gelmesi daha ince bir görünüm sağlayabilir. Yüze yukarıdan vuran ışık biraz daha geniş yüz hatları görünümü sebep olabilir. O yüzden bunun gerçekleşmemesine dikkat etmek gerekir.

Fotoğraf Açısını Belirleyici Unsurlar Nelerdir?
Yüzün daha ince uzun çıkması için fotoğrafın açısını biraz daha yukardan ayarlamak gerekebilir ancak bunu yaparken ayarı kaçırmamaya dikkat etmek gerekir. Çünkü çok yukardan çekilen fotoğraflarda yüz orantısız çıkabilmektedir.

Boydan fotoğraflarda boyun uzun çıkması için aşağıdan çekim yapmak artık klişeleşmiş ancak etkili bir yöntemdir. Fotoğraflarda güzel çıkmak için duruşu kusur olduğu düşünülen kısımları gizlemek adına değiştirmek de etkili bir yöntemdir.

Örneğin manzara fotoğraflarında estetik bir gerinme hareketiyle model olduğundan daha zayıf ve uzun görünebilir. Manzara temasıyla bu poz uyumlu bir görselin ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Fotoğrafı Canlandırmak İçin Seçilen Renkler Önemli Midir?
Ten rengine göre kıyafet seçimi sadece fotoğraflarda değil hayatın her anında kişiye kendisini iyi hissettirir. Fotoğraflarda güzel çıkmak için bir yöntem olarak ten ile uyumlu renkler seçilmelidir. Beyaz tenlilerin fotoğrafta canlılıklarını korumak adına kırmızı, kapalı yeşil tonları, koyuya yakın mavi tonlarını tercih etmesi fotoğrafta da canlı çıkmalarına sebep olur. Daha esmer tenliler için pudra, bebe mavisi gibi cildi daha parlak gösterecek ton tercihinde bulunmak iyi sonuçları beraberinde getirebilir. Özellikle soluk tene sahip olanların fotoğraflar için kontur, far gibi özellikle renklendirmeler odaklı düzenlemeler yapmaları daha iyi bir duruşu beraberinde getirebilir.

Fotoğrafta ağır flaş kullanmak modeli rahatsız edeceğinden pozu da olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden olabildiğince doğal ışıktan faydalanmaya dikkat etmek gerekir. Fotoğraf için bir konsept hazırlamak modeli daha çeşitli ve özgün pozlar vermeye teşvik edecektir. Yer yer ünlü sanatçıların fotoğraflarından ilham alma gayretinde de bir beis yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal