Fırat Görgel kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkanı adayı Fırat Görgel hangi görevleri üstlendi? Fırat Görgel hayatı ve biyografisi

AK Parti yerel seçim adayları sosyal medyada gündem oldu. Kahramanmaraş adayı olması beklenen Fırat Görgel’in hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki Fırat Görgel kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkanı adayı Fırat Görgel hangi görevleri üstlendi? İşte soruların yanıtı…

18.01.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-12:49)

Yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin kimleri aday göstereceği sorusu sosyal medyada gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yılın başında depremlerle yıkılan Kahramanmaraş’ta aday olarak Fırat Görgel’i göstermesi bekleniyor. Söz konusu gelişme sonrasında Fırat Görgel’in hayatı ve siyasi kariyeri merak edildi. Peki Fırat Görgel Kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkanı adayı Fırat Görgel hangi görevleri üstlendi?

Fırat Görgel kimdir?

Fırat Görgel, 5 Haziran 1982 tarihinde Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamlayan Görgel, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 2004 yılında buradan mezun olan Görgel, üniversite yıllarında çeşitli öğrenci kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerini üstlenmiştir. Staj dönemine 2005 yılı Aralık ayında Kahramanmaraş Barosu'nda başlayan Görgel, aynı yılın Aralık ayında stajını tamamlamıştır.

2006 yılı itibariyle serbest avukatlık pratiğine Kahramanmaraş'ta başlamıştır. 2004 yılında AK Parti üyeliğiyle siyasete adım atan Görgel, 2006 yılından itibaren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulunarak yönetim kurulu üyeliği ve yürütme kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda yer almıştır.

Fırat Görgel

2010 yılı, Görgel için dikkat çeken bir döneme işaret etmiş ve AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2014 yılına kadar bu görevi sürdüren Görgel, aynı yılın mart ayında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

2015 yılında AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na getirilen Görgel, bu görevin ardından 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığı için aday olarak belirlenmiştir.

Evli olan Fırat Görgel'in 2 kız çocuğu bulunmaktadır. 

Fırat Görgel’in 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal