Mehmet Halis Bilden kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti 2024 Diyarbakır Belediye Başkanı adayı Mehmet Halis Bilden hangi görevlerde bulundu? Mehmet Halis Bilden hayatı ve biyografisi

AK Parti’nin yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Halis Bilden’i aday göstereceği ifade ediliyor. Diyarbakır’da siyasi hayatını sürdüren Mehmet Halis Bilden’in hayatı merak konusu oldu. Peki Mehmet Halis Bilden kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti 2024 Diyarbakır Belediye Başkanı adayı Mehmet Halis Bilden hangi görevlerde bulundu? İşte Mehmet Halis Bilden hayatı ve biyografisi…

18.01.2024-12:40 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-12:40)

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yarışacak olan adaylarını belirleyen AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Halis Bilden’i göstereceği iddia edildi. Mehmet Halis Bilden’in hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. Peki Mehmet Halis Bilden Kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti 2024 Diyarbakır Belediye Başkanı adayı Mehmet Halis Bilden hangi görevlerde bulundu?

Mehmet Halis Bilden kimdir?

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 1968 yılında doğan Mehmet Halis Bilden, eğitim hayatına Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nde başladı. Mimarlık alanında eğitim alarak bilgi ve birikimini artıran Bilden, yüksek lisans derecesini TOBB Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünde tamamladı.

Mehmet Halis Bilden

İstanbul Pendik Belediyesi'nde kontrol mühendisi olarak kariyerine başlayan Bilden, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları, Adana Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları ve Seyhan Belediyesi'nde yöneticilik gibi önemli görevler üstlendi. Kamu hizmetine uzun yıllarını adamış olan Bilden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Et ve Balık Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve başkanlığı gibi çeşitli önemli görevlerde bulunarak zengin bir kamu hizmeti geçmişine sahiptir.

Mehmet Halis Bilden’in 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal