Prof. Dr. Naci Görür'den Doğu Anadolu Fay Hattı uyarısı: Her an 7 ve üzeri deprem olabilir!

Türkiye genelinde deprem haberleri sürerken, uzmanlardan gelen açıklamalar korkutucu bir senaryoya işaret ediyor. Yapılan son uyarılarda, özellikle Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekildi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, önemli bir uyarıda bulundu.

18.01.2024-12:31 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-18:10)

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrasında bölgede yaşanan artçı depremler, uzmanları Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uyarılarda bulunmaya yönlendirdi. Prof. Dr. Naci Görür'ün ardından şimdi de Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, açıklama yaptı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, "Depremden önce depremcikler kudurur, sonra derin bir dinginlik başlar. Sonra da Deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse Deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi, durdu. Beklemede..." dedi.

Naci Görür de uyardı!

Türkiye'nin önde gelen Deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, daha önce yaptığı bir uyarıda, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği konusunda dikkat çekmişti. Görür, bölgedeki çeşitli fay hatlarına vurgu yaparak, Tunceli'nin çevresinin birçok fayla çevrili olduğuna dikkat çekmiş ve bölgede meydana gelebilecek depremler konusunda, “Tunceli’nin 4 tarafı faylarla çevrili; Ovacık, Malatya, Doğu Anadolu, Nazımiye Fayı var. Nazımiye, Pülümür, Tunceli bu fayların arasında... Kuzey Anadolu Fayı’nın Erzincan ile Bingöl-Karlıova arasında en son deprem 1784'te… Yedisu Fayı, her 250 senede bir deprem üretir.  Fayın tekerrür periyodu dolmuş, hem de 6 Şubat depremleri bu fayların uç kesimlerine stres Transfer etmiş olabilir. Stres transferi nedeniyle bu faylarda oluşabilecek depremi öne çekmiş olabilir. Onun için endişe ediyoruz” ifadelerinde bulundu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal