Son Dakika: İstanbul’da korkutan bina çöküntüsü!

İstanbul’da meydana gelen yol çökmesi, bitişikteki iki binanın çökmesine neden oldu. Olayın ardından binaların tahliye edildiği ancak çökme sonucu yapıların hasar gördüğü belirtildi.

18.01.2024-12:13 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-12:31)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar, çökme nedenini araştırırken, metro inşaatı çalışmalarının çökme üzerindeki etkisi ise detaylı bir şekilde inceleneceğini bildirdi. Ümraniye'de devam eden metro inşaatı çalışmalarının etkisiyle meydana gelen yol çökmesi, ilk olarak olay yerine sevk edilen ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. 

Ümraniye'de iki bina çöktü.

Ölü ya da yaralı yok

Güvenlik şeridi çekilerek çevre güvenliği sağlandı ve çökme nedeniyle tahliye edilen binalarda yaşayanlar bölgeden uzaklaştırıldı. Çökme sonrasında mahsur kalan olup olmadığını kontrol etmek amacıyla İtfaiye, AFAD ve diğer kurtarma ekipleri, enkaz altında arama kurtarma çalışmalarına başladı. Güvenlik tedbirlerine rağmen çökme devam etti ve tahliye edilen iki bitişik bina daha sonra çöktü. Olayın ardından bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Ümraniye'de iki bina çöktü.

Valilikten açıklama geldi

İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Göztepe-Ümraniye Metro hattında meydana gelen kısmi göçük nedeniyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan biri 4, diğeri ise 3 katlı iki binada çökme meydana gelmiştir. Binaların boş olması nedeniyle olayda herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Binalar çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal