Doğu Anadolu'da olumsuz hava koşulları: Onlarca yerleşim birine ulaşım kapandı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan zorlu hava koşulları, ulaşımı olumsuz etkileyerek 23 yerleşim birimine ulaşımın sağlanamamasına neden oldu.

18.01.2024-11:43 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-18:12)

Van'ın kırsal kesimlerinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Geçen hafta yaşanan olumsuz hava koşulları sonucu kapanan 671 mahalle ve mezra yolundan 664'ü ekipler tarafından başarılı bir şekilde açıldı. Karla mücadele ekipleri, şu anda kapalı olan 7 mahalle ve mezra yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Onlarca köy yolu açılırken henüz ulaşılamayan birçok yerleşim birimi var.

Hakkari’de geniş çaplı çalışmalar devam ediyor

Hakkari İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere göre, kar, tipi ve çığ nedeniyle Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde bir köy ve bir mezra yolunun kapanmasının ardından karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, Yüksekova'da etkili olan yoğun sis ve soğuk hava da hayatı olumsuz etkiledi. Sisin ardından görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü Yüksekova’da, ağaçlar ve bitkilerde kırağı oluşurken sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. 


Bitlis’te 4 yerleşim birimine ulaşım kapandı

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle 4 yerleşim biriminin yolunun kapandığını açıkladı. Kurtkan, kapalı yolların açılması için yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Muş'ta o köye girilemedi.

Muş’ta 10 köye ulaşım sağlanamadı

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte etkili olan kar nedeniyle Varto ilçesine bağlı 10 köye ulaşımın sağlanamadığını açıkladı. Vatandaşların mağdur olmaması için kapalı köy yollarının kısa sürede açılacağını belirten Yentür, kentte meydana gelebilecek acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiğini ifade etti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal