Hakan Tütüncü kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü hangi görevlerde bulundu? Hakan Tütüncü hayatı ve siyasi kariyeri

AK Parti’nin Antalya’da aday göstereceği söylenen Hakan Tütüncü’nün hayatı ve siyasi kariyeri hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. Yerel seçimler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen açıklanacak. Peki Hakan Tütüncü kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü hangi görevlerde bulundu? İşte Hakan Tütüncü hayatı ve siyasi kariyeri…

18.01.2024-11:49 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-11:49)

Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin kalan tüm il belediye başkanı adayları bugün Ankara’da yapılacak olan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak. Adaylar arasında dikkat çeken isimlerden birisi de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması beklenen Hakan Tütüncü oldu. Hakan Tütüncü’nün hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Hakan Tütüncü Kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü hangi görevlerde bulundu? 

Hakan Tütüncü kimdir?

Hakan Tütüncü, 15 Haziran 1979 tarihinde dünyaya geldi. Liseye kadar tüm eğitimini Antalya’da tamamlayan Tütüncü, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Hakan Tütüncü

Siyasi kariyerine AK Parti'nin kuruluş sürecinde adım atan Hakan Tütüncü, Antalya İl Gençlik Kolları'nın Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 2003 yılında Antalya İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004 yılında ise İl Sekreterliği gibi görevlerde bulundu. 2005-2009 yılları arasında iki dönem boyunca AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'nı üstlendi.

2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Kepez Belediye Başkanı adayı olarak seçimi kazanan Tütüncü, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de başarı göstererek Kepez Belediye Başkanlığı'nı üçüncü kez elde etti. Hâlen bu görevini sürdüren Tütüncü, aynı zamanda Antalya merkezli Akdeniz Belediyeler Birliği'nin 2014'ten bu yana başkanlığını yürütmeye devam ediyor. 

Evli olan Hakan Tütüncü'nün bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal