AKOM alarm verdi: Lodos gün boyu etkili olacak!

AKOM, kentte yarın akşama kadar etkili olması beklenen lodos fırtınası sebebiyle bir dizi uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, hava yolu ve açık deniz seferlerinde aksamalar, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

18.01.2024-11:27 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-18:12)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 11 derece civarında seyretmesinin ardından bugün parçalı bulutlu bir hava görüldü. Ancak öğle saatlerinden itibaren güney-batı yönünden esecek olan lodosun şiddetini artırması bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren ise saatte 40 ila 80 kilometre hıza ulaşarak fırtına şeklinde etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji: sıcaklıklar 8-10 derece düşecek

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde, hafta sonu itibarıyla Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji otoritelerine göre, 12-15 derece civarında seyreden sıcaklıkların cumartesi gününden itibaren 8 ila 10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği öngörülüyor. Bu sıcaklık düşüşüyle birlikte, yer yer kuvvetli sağanak yağış geçişleri de yaşanması bekleniyor.

İstanbul'da yarın akşama kadar etkili olması beklenen lodos fırtınası nedeniyle AKOM,  vatandaşları olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi. Fırtına nedeniyle hava yolu ve açık deniz seferlerinde aksamalar, çatı ve tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve benzeri hadiselerin yanı sıra soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal