Tarihi gün için geri sayım başladı: Alper Gezeravcı’nın uzay menüsü belli oldu

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak olan Alper Gezeravcı’nın uzaya gideceği an için geri sayım devam ediyor. Tarihi gün için nefesler tutulurken Gezeravcı’nın uzayda ne yiyeceği merak konuları arasında yer aldı. İşte detaylar…

18.01.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-17:41)

Türkiye Cumhuriyeti tarihi için oldukça büyük bir önem arz eden Alper Gezeravcı’nın yolculuğu için geri sayım başladı. 19 Ocak 2024 saat 00.50’de yapılacak olan Axiom-3 uzay misyonu için heyecanlı bekleyiş sürerken SpaceX firmasının son kontrolleri gerçekleştirdiği bildirildi.

Bakan Kacır: Heyecanla beklemeye devam edeceğiz

Sabah’ta yer verilen habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada, fırlatmanın ertelenmesiyle ilgili "Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz" dedi.

Alper Gezeravcı

Gezeravcı’nın uzay menüsü

Uzaya gönderilecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğuyla ilgili pek çok detay merak konusu oldu. Bu detaylardan biri de 4 kişilik ekibin 15 günlük uzay yolculuğunda ne tür yiyecekler tüketileceğiydi. 

Hürriyet'in haberine göre, yer çekimi olmadığı için uzaya gönderilecek yiyecekler kuru olarak taşınacak. Menü arasında et haşlaması, pilav ve buğulama gibi 200 çeşit yemek bulunacak. Ekibin, 200'e yakın farklı yiyecek ve içecek arasından seçim yapma şansına sahip olacağına dikkat çekildi.

Ben büyüyünce pilot olacağım diyordu

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın annesi Sıddıka Gezeravcı, "Uçak gördüğünde anneannesine 'ben bu uçağın şoförü olacağım' demiş. Hep, 'ben büyüyünce pilot olacağım' diyordu" dedi.

Baba Murat Gezeravcı ise, "Onun başarıları bizleri her zaman gururlandırıyordu. Bizler her zaman kendisiyle gurur duyduk, onun yanında bulunmaya çalıştık. Bütün çocuklarımıza ve gençlerimize de örnek olacağını düşünüyorum" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal