Finlandiya'dan gündem olacak açıklama! 'Türkiye ile NATO Zirvesi'nde anlaşacağımıza inanmıyorum'

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, önümüzdeki hafta İspanya'da yapılacak olan NATO Zirvesi öncesinde Türkiye ile anlaşacaklarına inanmadıklarını belirtti. İşte haberin detayları...

21.06.2022-15:05 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-15:05) Finlandiya'dan gündem olacak açıklama! 'Türkiye ile NATO Zirvesi'nde anlaşacağımıza inanmıyorum'

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, önümüzdeki hafta içerisinde İspanya'da yapılacak olan NATO Zirvesi öncesinde Türkiye ile anlaşacaklarına inanmadıklarını ifade ederek, Eylül ayından önce ülkesinin NATO'ya gireceğini düşünmediğini dile getirdi. 

Niinistö, Finlandiya devlet televizyonu YLE'ye konuya yönelik yapmış olduğu açıklamada ise, NATO üyeliği hakkında Türkiye ile ilişkilerin seyrine de değindi. 


''Eylül’den önce NATO’ya gireceğimizi düşünmüyorum'' 

Öte yandan Türkiye'nin, talepleri hakkında geri adım atmadığını özellikle belirten Niinistö, "Buna rağmen görüşmelerde bir ilerleme var ve müzakere sürüyor. Türkiye ile İspanya'da yapılacak NATO Zirvesi'nde anlaşacağımıza inanmıyorum. Eylül'den önce NATO'ya gireceğimizi düşünmüyorum." diye söyledi. 

''Yapıcı görüşmeler gerçekleşti''

İsveç Dışişleri Ann Linde de ülkesinin resmi haber ajansı olan TT'ye yapmış olduğu açıklamada, Türkiye ile İsveç arasında dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan NATO müzakerelerini değerlendirmeden bulundu. Görüşmelerin yapıcı geçtiğini kaydeden Linde, "Yapıcı görüşmeler gerçekleşti, burada en önemlisi de görüşmelerin devam edecek olmasıdır." diye ifade etti. Linde, bu müzakerelerin uzun zaman almasına da hazır olduklarını sözlerine dahil etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal