Filyasyon Ekipleri Gece Gündüz Demeden Görev Başında

Ülkemizde koronavirüs vakalarının görülmeye başlamasıyla yoğun olarak görev yapmaya başlayan filyasyon ekipleri, gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Görev başında olan filyasyon ekipleri, kırsal mahallelerde gece saatlerinde dahi dolaşarak hastalara ilaç dağıttı.

30.09.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-16:32) Filyasyon Ekipleri Gece Gündüz Demeden Görev Başında

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını hala yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde 34 milyona yakın kişinin enfekte olduğu bu virüs 1 milyonun üzerinde kişinin canını aldı.

Erzurum'da Kovid-19 ile mücadelede eden filyasyon ekipleri, kırsal mahallelerde cep telefonu ışıklarını açarak gece saatlerinde bile kapı kapı dolaşarak hastalara ilaç dağıtmaya devam etti. Kovid-19 testi sonucu pozitif çıkan kişilerle temas edenler tespit edilerek, salgının yayılmasını önlemek için özel tulumlarla 7/24 çalışan sağlık ekipleri, Erzurum’ın Karayazı ilçesinin Salyamaç Mahallesi’nde filyasyon için gece de görev başındaydı.

Filyasyon ekibi gittikleri mahallede ışık olmayınca araba farı ve cep telefonunun fenerinden destek alarak hem filyasyon yaptı hem de hasta olanlara ilaç bıraktı.

İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, sosyal medya hesabından ‘Hastamız Karayazı Salyamaç köyünde, 62 yaşında. Gece saat 22:00 civarı, filyasyon ekiplerimiz araç farı ve telefon ışığıyla filyasyon yapıyorlar. Hastamızın ilaçları verildi. Sağlık çalışanlarımız zaman kavramı gözetmeksizin, inanılmaz bir özveri ve gayretle çalışıyorlar. Yıllar sonrasına miras kalacak insanlık hikayeleri yazıyorlar. Lütfen bu çocukların emeklerini zayi etmeyelim, onlara destek olalım. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız.’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal