Covid-19 Filyasyon

Covid-19 filyasyon çalışmaları ülkemizin bu alanda başarı kazanmasını sağlayan en temel unsurlar arasında yer almaktadır. Filyasyon eleme manasına da gelmektedir. Bu noktada filyasyon ile alakalı tüm detaylar haberimizde…

09.06.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:06) Covid-19 Filyasyon

Filyasyon Nedir?

Covid-19 filyasyon ekipleri ülkemizde bu salgının yayılma olasılığını minimum seviyeye çeken çalışmaların başında geliyor. Bu noktada temaslıların tespit edilerek kontrol altına alınması ekibin en temel amaçları arasında yer alır. Bunu biri örnek üzerinden açıklamak çok daha mantıklı olacaktır.

  • Bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının hemen sonrasında bu kişi ile temas eden tüm bireylerin tespit edilmesi en temel amaç olarak belirlenmiştir.

  • İş arkadaşlarından ziyaret ettiği markete kadar tüm adımlar atılır ve adeta iz sürülür. Bu kişiler Covid-19 kapmamış olsa dahi 14 gün boyunca kimse ile temas etmemeleri sağlanır.

  • Kişilerin tüm günlük hayat detayları incelenir. Temas eden kişilerin temas ettikleri yakın çevre de incelenir. Adeta 2 çember üzerinden işlem yapılır.

  • Bu şekilde salgının yayılım hızının büyük oranda ortadan kaldırıldığı da fark ediliyor.

  • Salgından muzdarip olan diğer ülkeler ile kıyaslandığı zaman ülkemizde yapılan incelemelere bakıldığı zaman daha hafif atlattığımızı itiraf etmek gerekir. Bu başarıda filyasyon ekiplerinin payı oldukça büyüktür.

Detaylara bakıldığı zaman filyasyon çalışmalarının ne derece büyük öneme sahip olduğu biri kere daha fark ediliyor.

Filyasyon Ekipleri Aktif Şekilde Çalışmaya Devam Ediyor

Covid-19 filyasyon ekipleri salgının hızı şu günlerde azalmış olsa dahi aynı şekilde büyük bir hızla çalışmaya devam etmektedir. Bu alanda ekiplerin sorunsuz bir biçimde çalışması için ek destekler de sunuluyor. Örneğin 14 günlük koruma altına alınan kişilerin market ihtiyaçlarından günlük yemek ihtiyaçlarına kadar birçok alanda büyük bir önem arz ettiğinin dile getirilmesi gerekir. Bu ek destekler ile kişiler izole edilirken kendi kişisel ihtiyaçları gözden kaçırılmıyor. Bunlar için de ek ekipler kurulmuştur. Vefa Ekipleri olarak da adlandırılan bu ekipler kişilerin tüm isteklerinin yerine getirilmesi için gerekli olan en kısa sürede harekete geçecektir.

Kişisel Önlemler Nasıl Alınmalıdır?

Kişisel olarak bu önlemlere yardımcı olmak ve en azından kendi kişisel korumanızı sağlamak için şu hususlara dikkat etmelisiniz.

  • Kişisel önlemlerin başında sosyal mesafe geliyor. Sosyal mesafe bir buçuk metre olarak belirlenmiştir.

  • Yakın temastan olabildiğince kaçınmanız gerekir.

  • Bunun yanı sıra maske kullanımı da büyük önem arz eder. Her iki önlemi bir arada almalısınız.

Kişisel olarak bu önlemleri almanız durumunda en kısa sürede harika bir şekilde filyasyon ekipleri de olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yardımcı olmuş olursunuz. Kişisel önlemlerin alınmasının hemen sonrasında yakın çevrenizi de bu alanda bilinçlendirmelisiniz. Salgın hafife alındığı anda direkt olarak yeniden bu hastalığın ortaya çıkma olasılığının üst seviyeye çıkacağı uzmanlar tarafından yapılan uyarılar arasındadır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal