Nasır Nasıl Temizlenir?

Oldukça sık görülen bir cilt sorunu olan nasır, yaşam konforunu olumsuz etkileyen bir durumdur. Peki nasır nasıl temizlenir? Nasır nasıl iyileşir? Sizin için hazırladık. İşte detaylar…

09.06.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 13.08.2021-16:11)

Kadınlarda ve erkeklerde sıklıkla görülen nasır, oldukça rahatsız edici bir cilt problemidir. Özellikle ayak bakımını çok iyi yapmayan kişilerde görülür. Peki nasır nasıl temizlenir? Nasır nasıl iyileşir? Tüm merak edilenleri sizin için haberimizde bir araya getirdik. 

Nasır, en basit tanımıyla deri sertleşmesi anlamına gelir. Ortaya çıkışı son derece farklı bir hikayenin konusudur. Cildini koruma ve bakım konusunda çok iyi olmayan kişilerde görülür. Farklı etkilere maruz kalan deri, bunun üzerine hemen harekete geçerek yeni bir deri daha oluşturur. İşte buna nasır adı verilir.

NASIR NEDEN OLUŞUR?

Kadınlarda ve erkeklerde oldukça sık görülen nasır, günlük yaşam kalitesini oldukça etkiler. Erken tedavi edilmediğinde cerrahi operasyon gerektiren nasırın oluşma nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz; 

-Cildin bakımının çok iyi bir biçimde yapılmaması

-Gerek ayak gerekse ellerde aşırı derecede tahriş olması

-Cilt üzerine yapılan baskı ve bunun gibi birçok nedenden dolayı söz konusudur.

NASIR NASIL TEMİZLENİR?

Nasır sorunuyla karşılaşıldığında uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler vardır. Bunların başında nasırı iyice temizlemek yer alır. 

Çok farklı kürler sayesinde bu sorundan en kısa zaman dilimi içinde kurtulmak mümkündür. Bunlardan birisi domates kabukları üzerinden uygulanan ve son derece başarılı sonuçlar veren kürdür. Bunun için son derece iri ve aynı zamanda temiz olan bir domatesi alın. Ardından ise bunu soymak lazım. Burada ihtiyaç duyulan şey bizzat domates kabuklarının kendisidir. Bu yüzden çok kalın bir biçimde soymak her daim mantıklıdır. Bu işlemin sona ermesinden sonra kabukları hemen nasırların üstüne koyun. Son olarak bunların üstünü sargı bezi yardımı ile kapatın. Belli bir süre boyunca bu şekilde beklemesi şarttır. Çok kısa bir zaman dilimi içinde olumlu sonuç verir.

nasır nasıl temizlenir?

Nasıra iyi gelen doğal kür olarak karşımıza çıkan bir diğer opsiyon ise sirke ile soğan kürüdür. Bunun hazırlanması kesinlikle çok büyük bir dikkat istiyor. Öncelikle çok iyi bir biçimde soğanları dilimleyin. Bunun ardından sirkeyi soğanın üstüne dökün. Aynı zamanda bu sirkenin mutlaka beyaz olmasına dikkat edin. Malzemeleri son derece temiz olan bir kavanozun içine alın. 8 saat boyunca burada bekletin. Bunun tamamlanmasının ardından kullanımı artık çok kolaydır. Pamuk ile nasırın olduğu yerin üstüne hemen sürün. Bu kürün tam 10 gün boyunca devam ettirilmesi lazım.

Son olarak karşımıza çıkan iki temel doğal ürün var. Bunlardan birisi sarımsak iken diğeri ise zeytinyağı. Bunların karışımını kullanmak mümkün. Bunun için ilk olarak sarımsakların çok iyi bir biçimde ezilmesi gerekiyor. Ardından hemen üstüne zeytinyağını dökün. Nasırın üstüne bunu dikkatli bir biçimde sürdükten sora streç olarak bilinen film ile bunun üstünü kapatın. Hem hızlı hem de çok iyi sonuç veren yöntemlerin içinde dikkat çeker. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal