Pratik Yapabileceğiniz Ayak Bakım Önerileri

Yazın sandaletler veya terliklerle tüm dikkatleri üzerine çeken ayaklarınızın, daha bakımlı görünmesi sağlamak için kendinize 15 dakika ayırmanız yeterlidir. Bunu evde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte kendi pedikürünüzü yapabilmeniz için pratik yollar...

27.07.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-16:19) Pratik Yapabileceğiniz Ayak Bakım Önerileri

Yaz aylarında daha açık tarzda ayakkabılar giyindiğimizden tüm dikkat ayaklara çekiliyor. Doğal olarak her zamankinden daha fazla bakım yapmamız gerekir.

TUZLU SU BANYOSUYLA RAHATLATIN

Gün boyu ayaklarınızın üstündesiniz ve bu sıcak havalarda ödem tutup şişen ayaklarınızı, akşam eve gidince biraz olsun rahatlatmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Geniş bir kabın içerisini soğuk suyla doldurun ve içerisine banyo tuzu koyun. Özellikle top halindeki hoş kokulu olanlar işi biraz daha keyifli hale getirecektir. Hatta suyun içerisine biraz da himalaya tuzu ekleyin. Ayaklarınızı bu şekilde vaktinize göre 5-10 dakika suda bekleterek rahatlatabilirsiniz.

Başka bir bakım önerisi olarak ayaklarınızı ve bacaklarınızı duşta kuru fırça ile fırçalayarak ya da kabak lifi ile ovalayarak kan dolaşımını harekete geçirebilirsiniz. Bu şekilde ayaklarınızdaki yorgunluk ve ağırlık hissini de azaltmış olursunuz. Sertleşmiş derileri yumuşatmak ve ölü derilerden arınmak için önce peeling yapın. Böylece kurumuş deriler temizlenmiş ve ayaklarınız yumuşacık olmuş olacaktır. Ardından da özellikle sertleşmiş topuklarınızı ayak törpüsü ya da topuk taşı ile ovalayın.

AYAKLARINIZA RENK KATIN

Tırnaklarınıza sevdiğiniz renkte bir oje sürerek hem ellerinizi renklendirin hem de enerjinizi yükseltin. Yaz için canlı mercan tonları, şeker pembeler ve çarpıcı kırmızılar şahane bir alternatif olacaktır. Yok ben sadelikten yanayım diyorsanız da temiz ve bakımlı bir görünüm için tercihinizi nude tonlardan yana kullanın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal