Geniz Akıntısına Ne İyi Gelir?

Geniz akıntısına ne iyi gelir? Geniz akısı bir insan için son derece rahatsız olan ve boğaza doğru olan sıvı hareketliliğidir. Bunun çok farklı nedenleri olsa da en temel olanı soğuk algınlığıdır. Kurtulmanın yolları ise vardır. Üstelik bunların çok büyük bir kısmı doğaldır.

09.06.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:00) Geniz Akıntısına Ne İyi Gelir?

Geniz akıntısına ne iyi gelir? Geniz akısı bir insan için son derece rahatsız olan ve boğaza doğru olan sıvı hareketliliğidir. Bunun çok farklı nedenleri olsa da en temel olanı soğuk algınlığıdır.  Kurtulmanın yolları ise vardır. Üstelik bunların çok büyük bir kısmı doğaldır. Haberimizde bunun ayrıntılarını hemen bulabilirsiniz.

Geniz Akıntısı Nedir?

Geniz akıntısı; vücudumuzun üretmiş olduğu ve son derece önemli bir işleve sahip olan mukus sıvısının son derece fazla olmasından dolayı ortaya çıkar. Boğaz ile burnun arka kısmında bir birikme söz konusudur. İşte buna geniz akıntısı adı verilir.

Geniz Akıntısının Nedenleri Nelerdir?

  • Geniz akıntısının nedenleri arasında soğuk algınlığı her daim ilk sırada yer alır.
  • Sinüzit bir diğer nedendir.
  • Sigara içenlerde bu sorun çok sık görülür.
  • Hamilelik döneminde geniz akıntısı söz konusudur.

Geniz akıntısının tedavisini doğal yollarla ve en kısa süre içinde yapmak mümkündür.

Geniz Akıntısı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  • Geniz akıntısına ne iyi gelir: Geniz akıntısına son vermenin birçok farklı yolu var. Bunların içinde en bilinen yöntem ise tuzlu su kullanımıdır. Tuzlu suyun en kısa sürede bu soruna bir son verdiği bilinir. Suyun içine bir miktar tuz koyun. Hemen ardından burnunuzu bununla temizleyin.
  • Bol bol sıvı tüketerek geniz akıntısını en kısa süre içinde sona erdirebilirsiniz. Bunun için özellikle su içmek son derece mantıklı bir yol olacaktır. Daha farklı sıvıların alınması da mümkündür. Bu yönde hiçbir kısıtlama yoktur.
  • Geniz akıntısı sorununu çözebilmek için tavsiye dilen daha farklı bir ürün olarak hemen limonu saymak gerekiyor. Bunun içinde özellikle hem C vitamini hem de antioksidan maddelerin yer alması büyük bir avantajdır. Tüketiminin çok farklı şekillerde yapabilirsiniz. Özellikle klasik bir biçimde bunun suyunu çıkarmak ve içmek her daim işe yarar. Çok fazla tüketilmesi durumunda mideye zarar verilebilir. Bundan dolayı dikkatli olmakta fayda var.
  • Geniz akıntısına evde çözüm arayanlar için zencefil çayı alternatifini kesinlikle unutmamak gerekiyor. Birçok değişik faydası olan bu bitkinin kullanımı basittir. Çay olarak demleyin. Daha sonra sıcakken için. Böylelikle genizde ortaya çıkmış olan akıntının sonlanması mümkündür.
  • Geniz akıntısı gibi son derece rahatız edici durumun daha farklı bir çözüm yolu daha var. O da portakal suyu tüketimidir. Çünkü portakal suyunun bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliği ve yapısı var. Bunu kullanmak son derece mantıklı. Gün içinde taze portakaldan elde edilecek olan su sayesinde problemden en kısa zaman dilimi içinde kurtulun.

Geniz akıntısına ne iyi gelir: Son olarak sarımsak kullanımının da bu sorunu çözme noktasında çok iyi bir sonuç sağladığını hemen belirtelim. Hemen geniz akıntısını kesen bir yapısı vardır. Bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal