FIFA Transfer Raporunu Açıkladı!

FIFA'nın kış transfer döneminde yapılan harcamaları açıkladığı rapor futbol dünyasının gündemine oturdu.

09.02.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-17:01) FIFA Transfer Raporunu Açıkladı!

Pandemi nedeniyle 2021'de büyük gelir kaybı yaşayan futbolcu dünyası, eskisi gibi büyük harcamalar yapmaya başladı. Kış transfer döneminde 1 milyar Dolar barajını aşan takımlar, pandemi öncesindeki harcama seviyesine ulaştı

YAPILAN HARCAMALAR DİKKAT ÇEKTİ

Futbol ekonomisi pandemi öncesi dönemindeki harcamalarına geri dönüyor. Yapılan harcamaların boyutu ise gündem haline gelmiş durumda. Futbolun patronu FIFA, kış transfer döneminin raporunu sundu. Ocak ayında 3 bin 354 futbolcu kulüp değiştirirken, yapılan transferlerin sayısı 2021'e göre yüzde 28'lik bir artış gösterdi. 

Bonservis harcamaları ise pandemiden önceki son transfer dönemine yaklaşmış durumda 1 milyar 30 milyon Dolar'lık bonservis harcaması yapan takımlar, 1 yıllık aranın ardından 1 milyar Dolar sınırını aşmış durumdalar. Pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan takımlar Ocak 2021'de 500 milyon Dolar'lık transfere imza atmıştı.

İNGİLTERE İLK SIRADA

En çok transfere harcama yapan ülke yine İngiltere oldu. Premier lig takımları transferler için 349 milyon Dolar ödeme yaptılar.

İkinci sırayayı ise 113 milyon Dolar ile İtalya alırken, İspanya 111 milyon Dolar harcama yaptı. 


EN PAHALI TRANSFER DUSAN VLAHOVİC OLDU

Kış transferinin en pahalı futbolcusu Sırp yıldız Dusan Vlahovic oldu. Juventus kariyerine golle başlayan Sırp golcü, 75 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle zirvede yer almış oldu. Yapılan bu transfer futbol dünyasında büyük yankı uyandırmış oldu.  Sırp futbolcunun performansı merakla beklenmeye başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal