FETÖ Sanıklarına 250 Bin TL Kefalet ile Tahliye Kararı

FETÖ soruşturması kapsamında Antalya'da tutuklu yargılanan Sarılar İnşaat ortaklarından Adem ve Yavuz Sarı kardeşlerin, 250´şer bin lira kefaletle serbest kalmalarına karar verildi.

16.04.2018-22:31 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-22:32) FETÖ Sanıklarına 250 Bin TL Kefalet ile Tahliye Kararı

Adem Sarı mahkemeye yaptığı savunmasında, FETÖ ile bir bağlantısı olmadığını, bu sebeple etkin pişmanlıktan faydalanmak istemediğini bildirdi.

MASAK ve bilirkişi raporuna karşı teknik açıklamalar yapacağı için savunmasının kaydedilmesini istemesi üzerine Adem Sarı´nın savunması Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı.

Kardeşi Kadir Sarı´nın kaçak kayınpederi Hasan Yılmaz´ın FETÖ’nün KHK ile kapatılan Rasanet Vakfı başkanı, kaçak kayınbiraderi Ammar Yılmaz´ın örgütün Antalya´da ileri gelenlerinden olduğunu kaydeden Sarı, kardeşinin de bu akrabalık ilişkilerinden dolayı söz konusu olan FETÖ’ye yakın durduğunu ileri sürdü.

Kardeşinin 2015 yılında FETÖ’nün okullarından Toros Koleji´ne ortak olmasından sonra şirketlerin zarar göreceği gerekçesiyle hisselerini devretmesini istediklerini öne süren eden Sarı, Haziran 2015 senesinde de kardeşinin şirket hisselerini aldıklarını belirtti.

Üzerine atılı FETÖ üyeliği suçlamalarını kabul etmeyen Adem Sarı, tahliye ve beraatını istedi.

250 BİN TL İLE SERBEST KALDILAR

Sanık Yavuz Sarı ise örgüt üyesi olduğuna ilişkin suçlamaları kabul etmediğini, bu nedenle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini ifade etti. Şirket hesaplarına ilişkin açıklamayı ağabeyi Adem Sarı´nın ayrıntılı anlattığını belirten Yavuz Sarı, kardeşinin ifadelerine aynen katıldığını, beraat veya tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Tanık olarak dinlenen Sarılar İnşaat şirketi muhasebecisi H.Ç., 2002-2012 seneleri arasında sanıkların sahibi oldukları Sarılar İnşaat A.Ş´de çalıştığını, şirketin borç ödemelerini çevirmede sorun yaşadıkları dönemlerde yakın çevre ve şirketlerden borç alınıp daha sonra geri ödemesinin yapıldığını söyledi.

2006-2007 yıllarında patronu Yavuz Sarı´nın şirket çalışanlarına Zaman gazetesine abone olmasını söylediğini anlatan Ç., ‘Abonelik ücretinde de bize destek vereceğini söyledi. Biz de hatırladığım kadarıyla 2 yıl kadar abone olduk. Abonelik ücretlerini bazen kendisi ödedi. Bu hatırladığım olay 2012 öncesine aittir" diye ekledi.

MAHKEME KARARI

Mahkeme, mevcut kanıt durumu, tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak, sanıklar hakkında bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağı düşüncesiyle yurt dışı çıkış yasağı koyularak, ayrı ayrı 250 bin lira kefaletle tahliye olmasına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal