FETÖ İçerisinde Genel Müdür ve Müdür Yardımcılığı Pozisyonu Varmış

Donanma Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimi davasının görülmesine, Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesindeki 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dava çerçevesinde alınan ifadelerde ise ilk kez FETÖ içerisinde "Genel Müdür" ve "Müdür Yardımcılığı" pozisyonlarının olduğu bilgisi geçti.

09.05.2018-14:52 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-14:48) FETÖ İçerisinde Genel Müdür ve Müdür Yardımcılığı Pozisyonu Varmış

'YAPILANMA İÇERİSİNE DİNİ OLDUĞU İÇİN GİRDİM'

Donanma Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimi davasında sanıkların ve tanıkların ifadeleri alındı. Tanıklardan Onur H., FETÖ silahlı terör örgütü örgütlenmesi içerisinde müdür yardımcılığı vazifesinde olduğunu söyledi ve devamında ifadesine ekledi:

 "Yapılanma içerisine dini olduğu için girdim. Astsubaylardan sorumluydum. Burhan isimli bir abi görüşmemizde bana müdür yardımcılığı görevini verdi. O günden sonra onun toplantılarına katılmaya başladım. Donanma içerisinde 2 kol vardı. Birincisi astsubaylarla ilgili olanlar, ikincisi subaylarla ilgili olanlar. Bir müdür, 7 müdür yardımcısı ve bunlara bağlı 20-25 öğretmen bulunuyordu. Ayrıca izdivaç sorumluları oluyordu. 'Mert' kod adlı kişi sanıklardan Yakup Dalkılıç'tı. Bu kişi de bizim genel müdürümüzdü. Kocaeli'de genel müdür konumundaydı. Ben onun daha üstü var mıdır bilmiyorum. Sanıklardan 'Kamil' kod adıyla bildiğim Oktay Aygün'ün ise müdür olduğunu biliyorum. Kendisi ile birkaç kez karşılaşmıştık"

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

FETÖ içerisinde mahrem abi pozisyonunda olduğu, darbeci amiraller Hayrettin İmren, Nazmi Ekici ve Ayhan Bay'ın Kocaeli'de saklanmalarına yardım ettiği ve İstanbul'a kaçışları esnasında arava ile eşlik ettiği iddialarına yönelik, savunması alınan tutuklu sanık Enver Kılıç ise hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Daha önce kendisinin ve eşinin yapının okullarında mesai harcadıklarını belirten Enver Kılıç, "Eşim iş bulamıyordu, bende zorlanmaya başlamıştım. Kazakistan'a öğretmenlik yapmak için gittim. Orada Türkçe öğretmenliği yapıyordum. Amirallerin kaçmasına yardım etmedim. Benim de eşimin de ailesi İstanbul'da yaşıyor. Çok sık gidip geliyoruz. Diğer sanıklarla araçlarımızın plaka takip sistemi kayıtlarında peş peşe denk gelmesini tesadüf. Bankadaysa hesabım 10 yıldan fazladır çalıştığım kurumun maaş yatırmasından dolayı var" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal