FBI Müslümanlara İşkence Yaptığı Doğrulandı

Sivil Toplum Kuruluşu CAGE'in yayımladığı rapor doğrultusunda 11 Eylül saldırısı sonrası 2009'a kadar işkence gördüğü ve suçlamaları kabul ettiği belirtildi.

26.04.2018-09:43 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-09:56)

FİZİKSEL, DİNİ, AİLEVİ VE BİRÇOK İŞKENCE

51 sayfalık rapor doğrultusunda El-Marri, yaklaşık 18 ay boyunca, yüzlerce Müslüman şüpheli ile New York'taki bir tutukevinde yargılanmadan tutulduktan sonra, dönemin ABD Başkanı George W. Bush tarafından resmi olarak ''düşman savaşçı'' ilan edilmişlerdi ve Güney Carolina'daki bir askeri hapishaneye götürülmüşlerdi.

Askeri hapishanede 14 ay tutulan el-Marri'nin, burada FBI ve ABD Savunma Bakanlığı görevlilerinin sistematik işkencesine maruz kaldığını açıkladı.

Rapora göre el-Marri, askeri üste bulunan tutukluluğu sırasında uzun süreli hücre cezası, fiziksel ve manevi şiddet, dini ve kültürel istismar ile aile üyelerine karşı tehdidin de aralarında yer aldığı bir dizi işkence yapıldığı açıklandı.

El-Marri'nin maruz kaldığı işkencelerin neticesinde, 2009'da kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmek zorunda kaldığı ifade edilen raporda, Katar vatandaşının gördüğü işkencelerin, 14 aylık bölümüne ilişkin belgelere yer verildi.

Mahkumiyetinin ardından 5 yıl hapis yatan el-Marri, 2014'de serbest kalmıştı

ÜNLÜ FBI AJANI SOUFAN DA SUÇLANDI

El-Marri'nin sorgularında yer bulan 6 görevlinin isimlerine yer verilen rapor doğrultusunda, bu kişilerin, uluslararası hukuka göre bulundukları ülkelerde işkence suçlaması ile yargılanması çağrısında da bulunuldu.

Raporda işkence ile suçlanan kişilerin arasında 2005 yılında FBI'dan istifa ederek Soufan Group adlı güvenlik danışmanlık şirketinin CEO’su Lübnan asıllı ajan Ali Soufan da yer aldı.

Soufan, 11 Eylül saldırılarının önlenememesi durumunu, CIA'in FBI ile bilgi paylaşmamasının etkili olduğunu ileri sürmesiyle gündeme gelmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal