Faruk Memmedov'dan Rusya Açıklaması

Azerbaycanlı uluslararası istihbarat uzmanı isyan etti: ‘‘Uluslararası kurallar sadece Azerbaycan için mi var?’’

12.10.2020-19:38 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-19:40) Faruk Memmedov'dan Rusya Açıklaması

Uluslararası istihbarat uzmanı Faruk Memmedov haber365`e verdiği demeçte sivillere yönelik ağır insanlık suçu işlemesi Ermenistan’ın sırtını Rusya’ya dayamış işgalci bir devlet olduğunun kanıtıdır diye konuştu.

Masum insanlara yönelmiş her silahın arkasında Rusya’nın olduğunu, diğer terörü destekleyen devletin ise İran olduğunu söyledi. Memmedov ‘‘Rusya sorunları ortaya çıkaran, İran ise çözümünü engelleyen ülkedir” tespitinde bulundu. Memmedov daha sonra şunları kaydetti: “Dağlık Karabağ’daki çatışmaların devam edeceğini düşünüyorum. Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı 38 yerin kurtarılması için Rusya destekli bir harekat hazırlığında Ermenistan. Ermenistan Rusya’dan İran vasıtasıyla yeni silah yardımları alacak. Bu da korkunç sonuçlar doğuracaktır. Azerbaycan topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonları devam ettirmelidir. Uluslararası kurallar sadece Azerbaycan için mi var? Neden Rusya ve Ermenistan için geçerli değil?

Azerbaycan’ın savaşı daha ileriye taşımasını bekliyoruz. Bölgede Gürcistan’ın NATO’ya üye olmak üzere olması, Türkiye’nin de güçlü bir NATO üyesi olması dengeleri değiştirecektir. Rusya da bunu bildiği için bölgede gerginliği ve istikrarsızlığı tırmandırıyor. Sözde demokratik ülkeler, topraklarını kurtarmak için harekete geçen Azerbaycan’ın durdurulması için görüşmeler yapıyorlar. Çünkü Türkiye’nin Kıbrıs çıkarmasından sonra en büyük çıkarmayı Azerbaycan Karabağ’da yapmıştır. Nedeni de bir Müslüman Türk devleti kendi inisiyatifi ile topraklarını savaşla kurtarmasının dünyanın diğer ülkelerine de örnek olacağı kaygısıdır”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal