Farklı Göz Şekilleri için Eyeliner Teknikleri

Eyelinerımızdan vazgeçemiyoruz ama göz şeklimize uygun olarak çekmediğimizde de istediğimiz etkiyi elde edemiyoruz. Farklı göz tipleri için çekilmesi gereken ve farklı göz tiplerine özel eyeliner tüyolarını sizlere derledik...

18.02.2021-10:18 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-10:18) Farklı Göz Şekilleri için Eyeliner Teknikleri

Eyeliner kadınlar için makyaj 'da  en önemli ögelerin başında geliyor. Belirgin gözler ve makyajı vurgulama konusunda kusursuz eyeliner çekimi tüm dikkatleri üzerinize çekiyor. Ama maalesef göz şeklimize uygun olarak, doğru çekmediğimizde de istediğimiz etkiyi elde edemiyoruz. Birçoğumuz eyelinerı başkasından gördüğümüz gibi uyguluyoruz. Oysa eyelinerımızı kendi göz şeklimize uygun ve  göz  yapımızı göz şeklimize göre çektiğimizde tüm görünümümüzü daha da güzelleştirebiliriz.

BADEM GÖZ TİPİNE SAHİPSENİZ

En şanslı grubun içinde yer alıyorsunuz çünkü, çoğu eyeliner stili göz tipinize yakışacak. Yine bizim en beğendiğimiz sizler için, klasik kedi bakışları! Likit eyelinerını ince bir biçimde gözlerinin iç köşelerinden itibaren çekmeye başladıktan sonra, dış köşelere doğru eyeliner çizgini daha da kalınlaştır. Gözlerinin dış köşelerine ulaştığın zaman ise eyeliner çizgisini hafifçe yukarı çekerek kuyruk kısmını oluştur.

Eyeliner Tercihi: Badem gözlerini hafif dışa doğru çekik göstermek için yumuşak uçlu olanları kullanabilirsin. Yumuşak uç sayesinde çok kolay sürülüm sağlayabilirsiniz.

Badem gözlerinizi daha da ortaya çıkarmak için göz pınarından değil, gözlerinin orta kısımlarından eyeliner çekmeye başlayın.

ÇUKUR GÖZ TİPİ İÇİN

Gözlerinizin  en dış köşesine yoğunlaşan eyeliner stilleri bu göz tipi için  oldukça uygun. Göz kıvrımının ve kavisinizin en yüksek noktasından itibaren eyelinerınızı uygulamaya başlayın, kirpiklerinin bittiği noktada ise uygulamayı tamamlayın. Eyeliner çizgisini fazla uzatırsanız, bu gözlerinin aşağıya çekilmesine neden olacak; Bizim isteğimiz ise gözlerinin olduğundan daha iri ve daha kalkık görünmesi!

Düşük göz kapakları için eyeliner önerisi: Çukur gözlerini ortaya çıkarmak için kalın uçlu olan ve gün içinde dağılmayan, mat ve kusursuz bitişe sahip olan eyeliner kullanmalısınız.

Düşük göz kapaklarını olduğundan daha kalkık göstermek için, eyelinerının kuyruğunu olabildiğince uzatmalısınız. Bu şekilde gözlerinize çok daha fazla belirginlik verebilirsiniz. Ayrıca düşük göz kapağı olanlar kalın çekilmiş eyelinerdan uzak durmalı. Kalın eyelinerın göz kapağına kolaylıkla bulaşabilir ve göz kapağının daha küçük görünmesine yol açar. Olabildiğince ince çekmelisiniz.

BÜYÜK GÖZLER İÇİN

Olduğundan iri ve yuvarlak gözlerin varsa, eyeliner gözlerinizin şeklini anında belirginleştirecektir. Üst kirpik çizginize eyelinerınızı, hem içte hem dışta aynı kalınlıkta olacak şekilde çekmelisiniz. Aynı şekilde alt kirpik çizginin iç kısmına da koyu renkli  göz kaleminizi çekmeyi unutmayın.

Renk eklemekten korkmayın. Daha belirgin ve iddialı göz makyajı yapmayı seviyorsan renkli eyeliner ve göz kalemlerinize yer verin özellikle mavi, yeşil ve mor eyeliner sayesinde büyük gözlerinizde eğlenceli makyaj şekilleri ortaya çıkarabilirsiniz

AŞAĞI DOĞRU DÜŞÜK GÖZLER İÇİN

Aşağı doğru kıvrılan gözleriniz için tam tersi bir hamlede illüzyon yaratarak daha kalkık gösterebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey, eyelinerınızın  kuyruğunu uzatıp dramatik bir bitiş vermek. Eyelinerınızı gözünüz  boyunca çektikten sonra, yukarı ve dışa doğru bir efekt vermelisiniz. Aynı adımı alt kirpik dibiniz için de uygulayın. Eyelinerın dış köşelerini buluşturarak kuyruğunuzun daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Gözlerini kalkık göstermek için kalın eyeliner yerine daha ince ve doğal modelleri tercih etmelisiniz. Böylece gözlerinizin dış kısımları ortaya çıkacak ve gözleriniz badem gibi çekik ve daha kalkık görünecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal