Kolay Eyeliner Çekmenin Yolları

Eyeliner, kusursuz bir göz makyajı elde etmek için kullanılan unsurlardan bir tanesidir. Bakışları daha keskin, göz kapaklarını daha şekilli ve gözü daha büyük gösteren eyeliner, birçok farklı tarzda uygulanabilmektedir.

22.06.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:40) Kolay Eyeliner Çekmenin Yolları

Eyeliner’ı düzgün bir şekilde çekmek için biraz el mahareti, sabır ve güzel bir eyeliner’a sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca, eyeliner uygulama sürecinde denenip denenip silinme sonucunda göz çevrenizi de kopkoyu bir tabakayla kaplamanız olasıdır.

Bu nedenle eyeliner çekmenin daha kolay yolları olup olmadığı merak konusudur. Bu yazımızda size daha estetik eyeliner çekmenizi sağlayabilecek birtakım ipuçlarını derledik.

Pratik eyeliner çekme yolları nelerdir? Kolay eyeliner nasıl çekilir? Eyeliner’ı daha zahmetsiz çekmeniz için Yapmanız gereken şeyler neler?

Doğru Eyeliner

Kendiniz için en uygun eyeliner çeşidini bulmak için yapmanız gereken ilk uygulama piyasadaki farklı eyeliner çeşitlerini öğrenip ihtiyaçlarınız ve göz şekliniz doğrultusunda karar vermek. Bunun için mağazalardaki güzellik uzmanlarının yardımlarını da talep edebilirsiniz.

Eyelinerlar kabaca kalem eyelinerlar, jel eyelinerler ve likit eyelinerler olarak 3 çeşide ayrılmış durumdadır.

Kalem eyelinerler aracılığıyla daha dağınık ve buğulu bir göz çevresi elde edersiniz. Kalın uçlu kalem eyelinerlar ince eyeliner çekmek istiyorsanız tercihiniz olmamalıdır.

Jel eyelenerlar genellikle küçük bir hazne içerisindeki eyeliner karışımını ince bir fırça yardımıyla göz kapağınıza uygulanır. Jel liner olarak da bilinen bu tür eyelinerlar sayesinde mat ve gösterişli bir eyeliner çizgisine sahip olmanız mümkündür.

Likit eyelinerler aracılığıyla daha çarpıcı bir eyeliner deneyimi yaşamanız kolaylaşacaktır.

Eyeliner Markaları

Eyeliner markaları kaliteleri açısından dikkatle seçilmelidir. Marka açısından yanlış tercihte bulunduğunuz zaman, fırça ve içerik kalitesi sizi vezir de edebileceği gibi eyeliner çekmenizi zorlaştırıp erken çıkmasına ya da dağılmasına neden olabilmektedir.  Bu yüzden doğru markayı seçerek daha kolay bir eyeliner çekmeniz mümkündür. Aynı zamanda doğru marka seçimi kalıcılığı da arttırarak eyelinerdan aldığınız verimi yükseltecek, gün boyu içinizin rahat olmasını sağlayacaktır. 

Renk Seçimi

Eyeliner söz konusu olduğunda her rengin kendine özgü bir etkisi ve çekiciliği göze çarpmaktadır. Özellikle cilt renginizle uyum sağlayacak renk seçimleri yapmak size daha can alıcı bir görünüm kazandırmaktadır. Farklı renklerle gözlerinize derinlik katabilirsiniz. Mesela kirpik diplerinize beyaz renkte eyeliner sürerek gözlerinizin daha büyük görünmesini   sağlayabilirsiniz. Elit ve şık gözükmek için siyah eyeliner her zaman ön plandadır.

Ellerinize Dikkat

Eğer ilk defa eyeliner çekiyorsanız ve eliniz çok titriyorsa kolunuzu bir yere koyarak sağlam bir zeminden destek alın. Bu, çizim için de altın kurallardan biridir. Elinizin titremesi güzel bir eyeliner çekmek için engel olacaktır. Eliniz titrediğinde elinizi yere uzatıp rahatça sallayarak kan dolaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Aparat Kullanın

Zamanınız kısıtlıysa ve pratik bir şekilde güzel eyeliner çekmek istiyorsanız bunun için hazırlanmış olan eyeliner çekme aparatlarından alarak kısa sürede istediğiniz şekle ulaşabilirsiniz.

Küçük Noktalar

Güzel ve kolay eyeliner çekmenin yollarından bir tanesi olan göz kapağınızın üzerine konumlandıracağınız küçük noktalar bu süreçte size yardımcı olacaktır. Çekmek istediğiniz eyeliner rotasında küçük noktalar koyarak devam edin. Daha sonra koyduğunuz noktaların üzerinden eyeliner ile geçerek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal