Topuk Çatlağı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Topuk çatlakları, görüntü açısından büyük problemlere neden olurken fiziksel aktivitelerde de sorunlara sebep olabilir. Birçok insan el, yüz, saç ve vücut bakımına dikkat ederken ayak bakımını es geçmektedir.

18.02.2021-10:02 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-10:02) Topuk Çatlağı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Ayakların yeterince temizlenmemesi, nemlendirilmemesi ve havalandırılmaması ayaklarda ortaya çıkabilecek hastalıklara davetiye çıkartmaktadır. Topuk çatlakları da bu hastalıkların başında gelir. Topuk çatlakları, evde doğal yöntemlerle hafifletilebilir ve ağrıları giderilebilir. Yine de bu tedavi yöntemlerini uygulamadan önce bir uzmana sormanızı tavsiye ediyoruz. 

TOPUK ÇATLAĞI NEDEN OLUR? 

Topuk çatlaklarını oluşturabilecek birçok neden bulunmaktadır. Topukların yeterince nemlendirilmemesi, kuru kalması gibi durumlar topukta çatlamaya ve devamında ağrı hissedilmesine sebep olabilir. Topuğunuzun çatlağını giderebilmek için öncelikle topukların çatlamasına neden olan şeyin ne olduğunu bulmanız ve o alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekmektedir. İşte topuk çatlaklarına sebep olabilecek bazı durumlar: 

-Yetersiz nemlendirme ve kuruluk 

-Vitamin ve mineral eksiklikleri 

-Ayaklara fazla baskı binmesi 

-Ayaklarda görülen rahatsızlıklar 

-Egzama, sedef, diyabet gibi bazı cilt problemleri

-Yaşlanma  

-Yanlış ayakkabı seçimi  

TOPUK ÇATLAĞI NASIL GEÇER? 

Dengeli beslenme ve bol su tüketimi ile topuk çatlağı nasıl giderilir sorusuna yanıt  bulabilirsiniz. Aynı zamanda topuğun arkasını kapatan ayakkabılar ve düzenli nemlendirme de topuk çatlağının giderilmesine yardımcı olacaktır. İşte topuk çatlağını giderme yöntemleri: 

-Medikal tedaviler 

Ayaklarınızda meydana gelen topuk çatlakları çok canınızı sıkıyorsa bir uzman doktor yardımı ile tıbbi tedavi alabilirsiniz. Uzman doktor topuktaki sertleşmiş dokuyu alabilir böylece çatlak problemi ortadan kalkar. 

-Nemlendirici kullanımı 

Eczanelerden doktorunuzun önerisine göre alabileceğiniz nemlendiriciler de ayak altında ortaya çıkan kurulukların giderilmesine yardımcı olacaktır. 

TOPUK ÇATLAKLARI HANGİ VİTAMİN EKSİKLİĞİNDEN OLUR? 

Topuk çatlakları demir eksikliği, B vitamini eksikliği gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda şeker hastalığı, tiroit yetmezliği, tiroit bezindeki problemler, böbrek hastalıkları en başta olmak üzere çeşitli metabolik rahatsızlıklar da topuk çatlaklarına sebep olabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal