Eyeliner Çeşitleri Nelerdir?

Eyelinerın uygulanması diğer makyaj ürünlerine göre kısmen daha zordur. Bu kullanım sorununu ortadan kaldırmak için göz yapısına göre doğru eyeliner türünü seçmek gerekir.Peki, eyeliner çeşitleri nelerdir? tüm detaylar haberimizde...

11.07.2018-12:12 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-11:49) Eyeliner Çeşitleri Nelerdir?

Eyelinerın uygulanması diğer makyaj ürünlerine göre kısmen daha zordur. Bu kullanım sorununu ortadan kaldırmak için göz yapısına göre doğru eyeliner türünü seçmek gerekir.Peki, eyeliner çeşitleri nelerdir? tüm detaylar haberimizde...

Likit Eyeliner: En çok kullanılan ve eyeliner çizgisinin en belirgin şekilde oluşturulabileceği eyeliner çeşididir. Sıvı bir yapısı, ince uçlu fırçası vardır. Yapısı sıvı olduğu için çizginin hakimiyetini sağlamak zor olacağından göz kapağı iyice gerilmeli ve yeterli büyüklüğe sahip olmalıdır. Sadece gözün üst kısmına sürülmeli, alt kısımlara uygulanmamalıdır. Kalem uçlu, basmalı, keçeli kalemlere benzeyen likit eyeliner çeşitleri de vardır. Ancak bunlar kesintisiz bir eyeliner çizgisi oluşturmada daha az etkilidir.

Jel Eyeliner: Son zamanlarda kullanımı artan jel ve krem eyelinerlar fırça yardımıyla uygulanır. Silikonlu yapısı ve kremsi dokusu sayesinde fırça ile uygulandığında kesintisiz ve kuyruklu bir çizgi elde etmek mümkündür. Yumuşak yapısı sayesinde uygulaması kolay ve pratiktir. Her türlü göz yapısı için uygundur. Gözün sadece üst kısmına uygulanması gerekir. Kontrolü kolaydır fakat kuruması biraz zaman alır. Dağılması da far etkisi vereceğinden dumanlı göz efekti jel eyelinerlar ile daha kolay yapılabilir.

Kalem Eyeliner: Kalem eyelinerlar kuru ve kaygan olmak üzere ikiye ayrılırlar. Kaygan kalem eyelinerlar kolay uygulanabilir fakat sıcak havalarda veya göz yaşarması durumunda akma veya bulaşmaya neden olabilirler. En kolay uygulanan eyeliner çeşididir. Likit gibi kesiksiz çizgi elde etmek kısmen zor olsa da kalemin kalitesine ve ucunun yapısına göre istenilen düz kuyruklu görünüm elde edilebilir. Gözün hem üst hem de alt kısımlarına kolaylıkla uygulanabilir.

Dipliner: Likit eyelinerla hemen hemen aynı olan diplinerın farkı daha kısa bir fırçaya sahip olmasıdır. Likitin fırçasından dolayı oluşacak olan kalın görüntüyü dipliner kullanarak önlemek mümkündür. Kısa fırçası gözkapağının daha dibinden kesintisiz bir çizgi oluşturmayı sağlar. Herkesin tarafından kullanabilen bu ürün özellikle gözkapağı daha küçük veya düşük olan kişiler için idealdir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal