Farklı bankalar arası para transfer işlemi ne kadar sürer? Başka bankaya havale ne zaman geçer, 5 ten sonra yapılan EFT ne zaman hesaba geçer?

Farklı bankalar arası para transferi olarak bilinen EFT işleminde para transferi süresi merak edildi. EFT yapacak olan kişiler paralarının karşı tarafa ne zaman aktarılacağını araştırılmaya başlandı. Peki bankalar arası yapılan para transfer işlemi ne kadar sürer? Saat 5'ten sonra yapılan EFT ne zaman hesaba aktarılır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

18.04.2022-02:05 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-02:05) Farklı bankalar arası para transfer işlemi ne kadar sürer? Başka bankaya havale ne zaman geçer, 5 ten sonra yapılan EFT ne zaman hesaba geçer?

Farklı bankalar arası para transferi olarak bilinen EFT işleminde para transferi süresi merak edildi. EFT yapacak olan kişiler paralarının karşı tarafa ne zaman aktarılacağını araştırılmaya başlandı. Havale işlemleri 7 gün 24 saat yapılabilirken EFT işlemlerinin ne kadar süre içerisinde gerçekleştiği merak konusu oldu.

Başka bankalara havale ne zaman geçer?

Havale işlemleri eğer aynı banka üzerinden yapılırsa gün ve saat fark etmeden para işlemleri anında gerçekleşir. Hesaplara gönderilen tüm ödemeler bankanı yoğunluklarına göre gecikebilir.

Saat 5'ten sonra yapılan EFT ne zaman hesaba aktarılır

Saat 5'ten sonra yapılan EFT ne zaman hesaba aktarılır?

Gönderilen EFT işlemleri eğer iş gününde ve mesai saatleri içerisinde yapılırsa EFT'ler aynı gün hesaba aktarılır. Eğer gönderilen EFT'ler hasta sonu ve mesai saatleri dışında ise EFT'ler ilk iş günü içerisinde hesaba aktarılır. EFT işlemleri saat 08:00 ile 17:30 arasında gerçekleştirilir. Hafta sonları mesai dışı olduğu için hafta sonlarından yapılan EFT işlemleri ilk mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir.

Farklı bankalara EFT işlemi nasıl yapılır?

EFT işlemleri hem bankalardan hem de mobil bankacılık üzerinden yapılabilir. EFT işlemi yapmak için alıcıya ait olan IBAN veya şube ve hesap numarası, isim ve soy isim, transfer edilmesi istenilen para miktarı ile EFT talimatı verilerek EFT işlemi gerçekleştirilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal