Fahrettin Koca maske kullanımına ilişkin konuştu: Bilim Kurulu'nun en önemli toplantısı haftaya yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi sürecinin bitişine dair adeta yeşil ışık yaktı. Koca, yaklaşık 19 ilde yoğun bakımda yatan hastanın kalmadığını belirtti.

14.04.2022-15:43 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-16:39) Fahrettin Koca maske kullanımına ilişkin konuştu: Bilim Kurulu'nun en önemli toplantısı haftaya yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgın günleri artık geride kaldı 19'a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayımız sıfır. Özellikle okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere gelecek hafta Bilim Kurulu'nda çok önemli kararlar alınacak." şeklinde konuştu.

Bakan Koca, Sakarya’da sağlık alanında yürütülen çalışmalara değinerek, “Salgının ağır yükü üzerimizden kalkarken gündemimiz de değişti. Vatandaşımızın sağlık hizmetini en iyi koşullarda alması için gayret gösteriyoruz. Sakarya da bizim için sağlık konusunda önemli bir şehrimiz. Şuan 1776 yataklı hastanelerimiz olmak üzere 9 yatırımımız devam ediyor. Sakarya Şehir Hastanesi önümüzdeki yıl tamamlanacak. Sakarya'da toplam yatak sayısını 900'lerden 2 binlere çıkardık.” dedi

Fahrettin Koca maske kullanımına ilişkin konuştu: Bilim Kurulu'nun en önemli toplantısı haftaya yapılacak!

En kötü günlerimiz geride kaldı

Fahrettin Koca, üstüne basa basa en kötü günlerimizin geride kaldığını söyledi. Koca yoğun bakımdaki hasta sayısına dikkat çekerek, “Salgın etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sıfır vaka olan, sıfır yoğun bakım olan illerimiz olmaya başladı. Şuan 19 ilimizde yoğun bakımdaki hasta sayısı sıfır. Her geçen gün bunun arttığını görüyoruz. Geçen yıl maskeli bu son yazımız olacak demiştim. O dönem inanan çok olmadı. Bahar geldi ve o yaza giriyoruz. En kötü günlerimiz geride kaldı endişe etmeyiniz diye konuşmam olmuştu. O dönemde de ilim insanları arkadaşlarımız olmak üzere endişeyle yaklaştılar. Yine tekrar ediyorum 'En kötü günlerimiz geride kaldı.” ifadelerine yer verdi.

Bilim Kurulunun en önemli toplantısı

Fahrettin Koca maske kullanımına ilişkin de adeta mesaj verdi. Bakan koca, “Bilim Kurulu haftaya toplanıyor. En önemli toplantılarımızdan biri olacak. Maske başta olmak üzere alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere.” açıklamalarını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal