Fahrettin Altun: Darbe Özlemlerini Ele Veriyorlar

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "27 Mayıs 1960 Darbesi Uluslararası Konferansı"nda açıklamalarda bulundu. Organize suç örgütü tartışmalarına ilişkin konuştu.

27.05.2021-14:38 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-14:38) Fahrettin Altun: Darbe Özlemlerini Ele Veriyorlar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından çevrimiçi bir şekilde gerçekleştirilen "27 Mayıs 1960 Darbesi Uluslararası Konferansı"nın değerlendirmeler yaptı.

27 Mayıs darbesini "vesayet rejiminin doğum anı" olarak değerlendiren Fahrettin Altun, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesinin çiğnenmesiyle başlayan darbeler sürecini uzun seneler sürdüğünü, 27 Mayıs darbesinin açtığı yolun 12 Mart muhtırası ile 12 Eylül darbesini yaşayarak, 28 Şubat sürecine kadar gittiğini dile getirdi.

Bu sürecin, kendisini devletin sahibi olarak değerlendiren bir avuç Batıcı elit ve onların "azınlık yönetimi" projesine mukavemet gösteren millet arasında ciddi bir mücadeleye şahitlik ettiğini dile getiren Altun, şunları ifade etti:

"Demokrat Parti'nin mirasçısı olan bir dizi sosyo-politik hareket, vesayete karşı milli iradenin temsilciliğini üstlenmiş, buna mukabil bu hareketlerin önü yeni darbelerle kesilmeye çalışmıştır. Batıcı bir azınlık grubun, dış destekle, çeşitli dönemlerde iktidarı gasbetme çabası, milletimize onulmaz acılar yaşatmıştır. Kardeş kardeşe düşman edilmiştir. Ülkemizin gelişimi sekteye uğratılmıştır. Darbeler, ekonomimizin büyümesine ket vurmuş, dış politikada ise milli çıkarlarımıza ağır zararlar vermiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde atılan tüm adımlara rağmen, vesayet ve darbe zihniyetinin hala ayakta olduğuna işaret eden Altun, şunları ifade etti:

''DEĞİŞMEYEN TEK ÖZELLİKLERİ MİLLETİMİZE ÖYNELİK KİN VE DÜŞMANLIKLARIDIR''

"Bu zihniyet, yıllar içinde kendisini farklı yol ve yöntemlerle hayata geçirmeye çalışmıştır. Vesayetçiler ve darbe sevdalıları dışarıdan aldıkları talimatlarla her dönemde varlık göstermeye çalışmışlardır. 27 Mayıs'tan beri değişmeyen tek özellikleri ise milletimize yönelik kin ve düşmanlıkları olmuştur. Üzülerek görüyoruz ki bugün darbe ve vesayet özlemi duyanların bir kısmı, demokrasi ve özgürlükler konusunda ahkam kesmekten geri durmuyor. Milletimiz, her fırsatta bu meyanda nutuk atanların, karanlık odaklarla iş tutanların ve e-muhtıraları destekleyenlerin, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kahvelerini yudumlayıp, işgal girişimini büyük bir keyifle televizyondan izlediklerini net bir şekilde görmüştür. Bunlar, kuzuyu kurtla öldürüp çobanla birlikte yiyen, sonra da sahibiyle birlikte yas tutanlardır. Bunların bir bölümü, geçmişte aldıkları derslere rağmen, darbe özlemlerini ele vermeden edemiyorlar. Bunlardan bazıları Sayın Cumhurbaşkanımıza 'Sonun Menderes'e benzemesin' diye ahlaksızca bir tehditte bulunabiliyor ve dahası bu kişiler Gazi Meclisimizin çatısı altında faaliyet göstermeye devam ediyorlar."

İletişim Başkanı, bu vesayet düşkünlerinin esas derdini oldukça iyi bildiklerine vurgu yaparak, "Yabancı servislerin hesabına devletimizin kılcal damarlarına nüfuz edenleri, 'sivil toplum' adı altında fitne tohumu ekenleri, Türk dış politikasını Batıcı bir bağımlılık tuzağına mahkum etmek isteyenleri çok iyi biliyoruz." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kolluk güçleri ile isimsiz kahramanlarla, terör örgütlerinin ülkemizden ve hudutlardan sökülüp atılmasından rahatsız olanları iyi bildiklerini dile getiren İletişim Başkanı Altun, "Sırtını terör örgütüne dayayanları, 'Terör örgütü Türkiye'ye tehdit değildir' diyenleri, 'Suriye'de, Libya'da, Karabağ'da, Kıbrıs'ta ne işimiz var' diye bizi sorgulayanları çok iyi biliyoruz. Hiç merak etmeyin, bunları aziz milletimiz de çok iyi biliyor" diye konuştu.

"Sandık yerine sokakları karıştırmaya çalışmak ne ise bugün suç örgütlerinin tezviratları üzerinden muhalefet yapmaya çalışmak da odur" ifadelerini kullanan Altun, muhalefet, iktidarı elde etmek için her yolu mübah buldukça, halkın o kişileri iktidara layık görmeyeceğine vurgu yaptı.

Muhalefetin içinde olduğu siyasetsizlik darboğazını algı operasyonları ve siyaset dışındaki sistemlerle aşmaya çalıştığına dikkat çeken Fahrettin Altun, bunun boş bir gayret olduğunu dile getirdi. Ülkemizde suç örgütlerinin eli kolu bağlanıp devlet otoritesinin Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar gittiğini söyleyen Altun, bölgede devlet yönetimi olmayan ülkelerin ülkemize savaş ekonomisiyle terör ve suç örgütleri göndermelerinin önüne geçildiğine vurgu yapıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terörün, suç örgütleriyle olan münasebetlerini de dikkate alarak uyguladıkları milli güvenlik sistemlerinin hem PKK, DEAŞ ve FETÖ benzeri örgütleri ciddi bir hezimete uğrattığını ve terörden beslenen yasal olmayan yapıların ortadan kalkmasını temin ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bugün ülkemizin, bölgede kararlı ve güven  veren bir ada olduğunun altını çizen Altun, şu sözlerle açıklamasına devam etti:

"Hamdolsun bugün Türkiye içerisinde terör örgütleri ve illegal yapılanmaların operasyonel anlamda bir alanı kalmamıştır. Tarih boyunca Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren yabancı güçler, kendilerine yerel bir piyon aramışlardır. Buna mukabil, Türkiye'de tutunamayan suç örgütleri de kendilerine birer yabancı hami aramıştır. Denenen senaryo ve oynanan oyun hep aynı olmuştur. Üzerine basa basa söylüyoruz, Türkiye ile diplomatik ve hukuki meseleleri olan kimi aktörlerin meşru zemini bir kenara bırakıp, illegal yapılanmalara tevessül etmesi, bu aktörlerin çaresizliğini göstermektedir. Bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye'nin bu girişimlere verilecek cevabı olmuştur ve olacaktır. Biz, 1990'lardaki zihniyetle, örgütlerle, çetelerle mücadele ederek bugünlere geldik. 'Eski Türkiye' diye anlattığımız şey, işte tam da budur. Suç örgütleri, çete mensupları, karanlık yapılarla iş birliği yaparak Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmasına, ülkemizin dışa bağımlılığının pekiştirilmesine hizmet etmiştir."

Faili meçhul cinayetlerin AK Parti sürecinin değil, ondan önceki zamanların üzücü bir gerçeği olduğunu söyleyen Fahrettin Altun, ''Biz, bu kirli mekanizmalarla mücadele ettik. Terörle mücadele ettik. Türkiye'nin terörle, terör örgütleriyle dizayn edilen bir ülke olmasının önüne geçtik. Bunu yaparken vesayet odakları ile karşı karşıya kaldık. Onları da tarumar ettik. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği mücadele sayesinde dış kuvvetlerin piyonlarını devre dışında tuttuklarına vurgu yaparak, "Bugün o günlerin cürümlerini, kirli iş birliklerini önümüze getirenlere diyoruz ki, o cürümlerin sahipleri bugün hala içli dışlı olduğunuz, kendilerinden medet umduğunuz unsurlardır" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal