KKTC-TBMM Dostluk Grubu Üyeleri Bir araya Geldi

TBMM Dostluk Grubu üyeleri ve KKTC milletvekillerininde arasında bulunduğu KKTC Dostluk Grubu üyeleri bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

27.05.2021-13:19 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-13:19) KKTC-TBMM Dostluk Grubu Üyeleri Bir araya Geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Zalihe Çavuşoğlu Salonu'nda TBMM Dostluk Grubu üyeleri ağırlandı.

İstişare toplantısına KKTC milletvekilleri de katıldı. KKTC Cumhuriyet Meclisi TBMM Dostluk Grubu Başkanı ve KKTC'de Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili olan İzlem Gürçağ Altuğra konuşmasında, var olduğumuz süreçte parlamentolar ile olan diplomatik dostluğun çok önemli olduğunun görüldüğünü, bu çerçevede ülkeler arası fikir alışverişinin yapılması, birlikte planlanacak stratejik planların oluşturulması, ülkelerin birbirlerini iyi tanıması ve iki ülke arasında yapılan karşılıklı ziyaretlerinde ehemmiyetinin altını çizdi.


Altuğra, ''Hem ülkelerimiz hem de parlamentolarımız arasında zaten var olan bağlarının daha da güçlendirilmesi adına, aynı zamanda Anavatan Türkiye'nin varlığında sesimizi dünyaya duyurmanın da yol haritasını çizmek bizim toplantı amaçlarımız arasındadır. Aynı millete mensup Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletlerinin parlamenterleri olarak bizler, ileriye yönelik anlamlı çalışmalara başarı imzalarımızı atacağımıza inancım tamdır'' dedi.

Toplantıya katılım sağlayan isimler arasında Cumhuriyet Meclisi'nden Dostluk Grubu Başkan Vekili Teberrüken Uluçay ile Yönetim Kurulu üyeleri, Girne Milletvekili Zeki Çeler, Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Lefkoşa Milletvekili Tolga Atakan ve İskele Milletvekili Yasemi Öztürk yer aldı. TBMM Dostluk Grubu'ndan ise, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş vardı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal