Facebook’daki Fotoğraflar Google Fotoğraflar’a Aktarılabilecek

Bundan iki yıl öncesine dayanan Google ve Facebook arasında yapılan bir anlaşma kapsamında platformlar arası veri aktarmak kolaylaşıyor. 2018 yılında başlatılan proje adım adım geliştirilirken şu anda Facebook’ta yer alan fotoğraflarınızı Google’a ya da tam tersini yapmak artık mümkün.

01.05.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-11:44) Facebook’daki Fotoğraflar Google Fotoğraflar’a Aktarılabilecek

Yeni projenin amacı, iki çevrimiçi servis sağlayıcısını birbirine bağlayabilen açık kaynak kodlu bir framework geliştirmek ve böylece iki platform arasında kesintisi yaşanmadan, doğrudan kullanıcı tarafından başlatılan verilerin taşınabilmesi amaçlanıyor.

Bugünden itibaren bu hizmet, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki Facebook kullanıcıları için geçerli olmaya başladı.

Buna göre ABD ve Kanada’da yaşayan Facebook kullanıcıları, platformda bulunan fotoğraf ve videolarını tek bir dokunuş ile Google Fotoğraflara kolayca aktarabilecekler.

Google ve Facebook ikilisinin birlikte yürüttükleri hizmetin Avrupa, Türkiye ve diğer ülkelere ne zaman geleceği ise netlik kazanmış değil. Ancak Avrupa’ya geldiğinde özelliğin Türkiye’de de kullanılabilir olması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal