Facebook, Ünlüleri Tacizden Korumak İçin Politikalarını Genişletecek!

ABD Kaliforniya merkezli dev şirket Facebook, zararlı içeriklerin önüne geçebilmek adına, taciz politikalarını genişleteceğini duyurdu.

14.10.2021-10:59 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-17:29)

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre, artık daha kapsamlı olarak düzenlenecek olan taciz politikalarıyla birlikte; ünlüler, seçilmiş yetkililer ve halkın gözü önündeki diğer kişiler de dahil olmak üzere, kullanıcıların küçük düşürücü yada cinselleştirici içerikler paylaşmalarının tamamen engelleneceği ifade edildi.

FACEBOOK GÜVENLİK SORUMLUSU: PLATFORMUMUZDA ZORBALIK VE TACİZE YER VERMİYORUZ

Facebook Küresel Güvenlik Sorumlusu Antigone Davis yaptığı açıklamada, ‘Platformumuzda zorbalık ve tacize izin vermiyoruz ancak bu olduğunda harekete geçiyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Yapılması beklenen değişiklikler ile birlikte, dünyanın her bölgesindeki iktidar muhaliflerine, gazeteci ve insan hakları aktivistlerine karşı sosyal medya platformları üzerinden yapılan tacizlerin de engellenmesi hedefleniyor.

SOSYAL MEDYA LİNCİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

Yapılan açıklamada, Facebook’un artık sosyal medya üzerinden yürütülen koordineli linç kampanyalarına karşı da önlem alınacağı belirtildi.

Eski Facebook Veri Bilimcisi Frances Haugen geçen hafta yaptığı açıklamada, ‘Şirketin zararlı içeriği yayma sorumluluğunu yerine getirmek için çok az şey yapıyor ve çoğu zaman kullanıcılarının çıkarları yerine kar etmeyi seçiyor’ diyerek önemli eleştirilerde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal