Demir Kuş Şubat Ayında Sahada

İlk milli uçuş kontrol sistemi şubat ayında açılıyor. Türkiye'de ilk olacak projenin amacı hız ve kontrol sistemleri odaklı çalışacak.

13.10.2021-11:14 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-17:50) Demir Kuş Şubat Ayında Sahada

Adı "Demir Kuş" koyulan uçuş kontrol sistemi Şubat 2022'de çalışmalarına başlayacak.

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) dev bir adım atıyor. TUSAŞ'dan yapılan açıklamaya göre yerli ve milli ürünlerin üretilmesi açısından çok önemli olan projenin ana odağı hız olacak. Demir Kuş olarak isimlendirilen uçuş kontrol sistemi yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesi ve üretimlerinin hızlanmasını amaçlıyor. Demir Kuş Türk Havacılık tarihinde bir ilk olmaya hazırlanıyor.

30 YIL FAALİYET GÖSTERECEK

Demir Kuş ile kazanılan birikimler Türkiye'nin ilk yüzde yüz yerli ve milli, Milli Muharip Uçak projesinde de kullanılacak. Test aşamasından sonra 50 kişinin çalışması beklendiği proje 30 yıl aktif bir şekilde sahada olacak.


Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi ( TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil yaptığı açıklamada ilkleri başarmanın büyük bir gurur verdiğini belirtken sözlerine şu şekilde devam etti: 

Karşı yükleme sistemleriyle uçağın tüm kontrol yüzeylerine, çevresel şartlardan dolayı meydana gelecek olan ve manevralar esnasında maruz kalınabilecek yükleri uygulayarak uçuş kontrol sistemi çıktılarının gözlemlenmesine olanak sağlanacak. Gerçek zamanlı kayıt, yeniden oynatma ve anlık analiz özellikleri ile toplanan veriler 'Sanal İkiz' konseptinin çalışması için de öncül veri merkezi olarak tasarlandı."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal