Rusya'dan Bayraktar Hamlesi

Pasifik bölgesinde ordusunu Japonya'ya karşı güçlendirmek isteyen Rusya, Bayraktar'a hayran kaldı. Envanterini Bayraktarla güçlendirmek isteyen Rusya yetkililerle pazarlık masasına oturdu.

13.10.2021-09:27 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-12:48) Rusya'dan Bayraktar Hamlesi

Eski usül savaş teknolojilerine güvenen Rusya, Bayraktar'ın çalışma şekline hayran kaldı. Yapılan denemede Rus ordusunun hava savunma sistemlerine takılmayıp onları yok eden Bayraktar'ı gören Rus yetkililer Bayraktar'ı envanterlerine katmak için pazarlıklara başladı.


En son Azerbaycan-Ermenistan savaşında Ermenistan'ın elindeki Rus üretimi olan Panstir savunma sistemlerinin Bayraktar'a karşı koyamaması Rus ordusunun kendini sorgulamasına  yol açmıştı.

Bunun üstüne Rusya Deniz Kuvvetleri tarihte ilk kez gemiden kontrol edilebilen tamamen Rus üretimi olan Calibresi üretti. Rus ordusunun ana insansız hava araçlarından olan Calibres'in boyutu ve Rusya'nın coğrafi özelliklerinden dolayı proje iptal edildi.

RUSYA'DAN JAPONYA'YA GÖZDAĞI

Rusya Japonya'nın Kuril Adalarında tatbikat gerçekleştirerek gövde gösterisi yaptı. Adaların kendilerinin olduğunu savunan ve bu konuda uluslararası mahkemelerde hukuk mücadelesi veren Rusya bu tatbikatla beraber Japonya'ya sert bir mesaj vermiş oldu. 


KURİL ADALARI SORUNU

Kuril Adaları İkinci Dünya Savaşı yıllarında Stalin önderliğindeki Rus ordusu tarafından işgal edilip alınmıştı. Ancak savaş sonrası bu adalar Japonya'ya bırakılmıştı. Tatkibat sonrası açıklama yapan Japonya'nın yeni Başbakanı yaptığı basın açıklamasında sınır sorunlarının gelecek nesillere bırakılmaması gerektiğini savunurken ülkesinin toprak bütünlüğünü koruyacağını vurguladı.

PUTİN'DEN CEVAP GECİKMEDİ

Japonya'nın açıklamalarının ardından bir tatbikat daha düzenleyen Rus  donanmasına bu sefer savaş uçakları ve denizaltılar da katıldı. Tatbikat sürecinde Kuril Adaları tarafından atılan füzeleri düşüren Rus ordusu tatbikatın başarılı geçtiğini duyurdu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal