Facebook Taliban'la İlgili İçeriklere Yasak Getirdi

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Facebook, terör örgütü olarak nitelediği Taliban’ı destekleyen içeriklerin yasakladığını duyurdu.

17.08.2021-15:16 - (Son Güncelleme: 17.08.2021-15:34) Facebook Taliban'la İlgili İçeriklere Yasak Getirdi

Dünyada milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Facebook sözcüsü, BBC’ye önemli açıklamalarda bulundu.

TALİBANLA İLGİLİ İÇERİKLER YASAKLANDI

Facebook sözcüsü, Taliban’ın ABD’nin kanun yasalarına göre terör örgütü olarak anımsatıldığını ve tehlikeli örgütler politikaları gereğince şirket hizmetlerinden faydalanmasının yasaklandığını belirtti. 

PAYLAŞIMLAR KALDIRILACAK

Facebook sözcüsü, Taliban’a, temsilcileri hakkında ya da Taliban ismine açılan hesapların kapatılacağı ve örgütü öven içerik ve paylaşımların kaldırılacağını kaydetti. Taliban’ın Afganistan’ı kuşatmasından sonra teknoloji firmaları, Taliban’la ilgili içeriklerle nasıl başa çıkacakları konusunda ciddi düşüncelere girmişlerdi.

ALINAN KARAR INTAGRAM ve WHATSAPP İÇİNDE GEÇERLİ

Hükümetlerin tanınması konusunda kararların alınmadığını belirten Facebook sözcüsü, ‘uluslararası toplum otoritesini’ yakından takip ettiklerini vurguladı. Facebook sözcü, alınan kararın Instagram ve WhatsApp için de geçerli olduğunu ifade etti. Taliban, mesajlarını yaymak için uzun dönemde sosyal medya platformlarını tercih ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal