Evde Yapılacak Kozmetik Ürünler

Hayatımızın vazgeçilmezlerinden olan kozmetik ürünlerini evde yapmak mümkün. Peki evde yapılacak kozmetik ürünler hangileri? İşte evde yapılacak kozmetik ürünler hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar.

13.06.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:53) Evde Yapılacak Kozmetik Ürünler

Kozmetik ürünleri vazgeçilmez parçalarımız haline geldi. Kozmetik sektöründe kullanılan malzemeleri bilmediğimi için satın alırken içimiz rahat etmiyor. Dilerseniz bu ürünleri evde hazırlayabilir, içinde ne olduğunu bildiğiniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Evde Nasıl Ruj Hazırlanır?

Makyaj malzemeleri içinde kadınların vazgeçilmez kozmetik ürünlerinden biri ruj. Farklı renklerde rujları evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Evde ruj hazırlamak için gereken malzemeler:

• Balmumu veya vazelin

• Gliserin

• Vanilya

• İstediğiniz renkte gıda boyası

Ruj yapmaya başlamak için öncelikle balmumu veya vazelini benmari usulünde eritmeniz gerekiyor. Eridikten sonra içine 1 tatlı kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı gıda boyası ekleyin ve karıştırın. Karışım renk aldıktan sonra küçük bir kap içerisinde buzdolabına koyabilirsiniz. Sürümünün kolay olması için bitmiş ruj kaplarını kullanabilirsiniz.

Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız doğal renk verebileceğiniz malzemeleri de kullanabilirsiniz. Renk vermek için kızılcık, dut, ahududu, pancar gibi renkli malzemeler kullanmanız mümkün. Ancak doğal ürünler kullanarak yapabileceğiniz rujların kullanım süresi kısa olacağı için birkaç gün içinde kullanmanız gerekiyor.

Evde Pudra Hazırlamak için Ne Kullanılır?

Pudra, cilt parlamalarını azaltan makyaj kalıcılığını artıran kozmetik ürünüdür. Evde pudra yapmak için kullanabileceğiniz malzemelerin cildi yatıştırıcı özelliği olması gerekiyor. Nişasta, cilt yatıştırıcı özelliği sayesinde kolaylıkla pudra yapabileceğiniz malzemelerden biridir. Nişasta ile pudra yapmak için cilt rengine göre koyulaştıracak ürünler de eklemeniz gerekiyor. Pudra tonunu ayarlamak için kakao ekleyebilirsiniz. Az miktarda tarçın, daha sıcak bir görünüm sağlayacaktır.

Pudra yapmak için tüm malzemeleri cilt tonunuza göre ayarlayarak karıştırın. Buzdolabında bekleterek pudranızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Evde pudra yapmak için bebek pudrasını da tercih edebilirsiniz. Cilt sağlığı için faydalı olan bebek pudrasının tonunu ayarlamak için kakao ekleyerek buzdolabında bekletebilirsiniz. Evde yapacağınız pudraların kullanım süresi de uzundur.

Dudak Parlatıcısı Evde Yapılır Mı?

Evde yapılacak kozmetik ürünler arasında parlatıcı da yer alıyor. Hem dudakları dolgun gösterebilir hem de makyaj trendlerinden olan parlatıcıları evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Parlatıcı yapmak için açık renkli rujlarınızı benmari usulü eritin. Eridikten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyin. Dudaklarınızın dolgun görünmesini istiyorsanız 1 çay kaşığı karabiber yağı ekleyebilirsiniz. Son olarak 1 tatlı kaşığı gliserin ve 1 çay kaşığı badem yağı ekleyin. Yoğun bir kıvama gelmesi için 2 çay kaşığı vazelin eklemeniz gerekiyor. Karışımı yaptıktan sonra fırçayla alabileceğiniz bir kutuya koyarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Evde Nasıl Allık Yapılır?

Makyajınızı tamamlamak ve kemikleri ön plana çıkarmak için kullanabileceğiniz allıkları evde hazırlayabilirsiniz. Evde yapılacak kozmetik ürünler yapımı özen isteyen allığı ahududu tozu ile yapabilirsiniz. Ahududu tozu ile 1-2 çay kaşığı arorat nişastasını karıştırın ve istediğiniz rengi elde edene kadar nişasta ekleyin. Dilerseniz kakao kullanarak da renk verebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal