Tv Duvarı Dekorasyonu

Televizyon duvarını tasarlarken nelere dikkat etmeliyiz? Televizyon duvar dekorasyonu yaparken depolama alanıyla doldurmalı mıyız? Televizyon ne kadar büyüklükte ve oturulan yerden ne kadar uzak olmalı? Televizyon duvarı dekorasyonunu salonun hangi konumuna yapmalıyız?

13.06.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:49) Tv Duvarı Dekorasyonu

Karar Aşaması

Televizyon duvarı dekorasyonu tasarlarken öncelikle televizyon izlerken sadece izlediğiniz şeye mi odaklanmak istiyorsunuz yoksa televizyonun çevresindeki (örneğin gold detaylar) göze şık gelen dekorasyon objeler sizin hoşunuza mı gidiyor?

Belki dergi okumayı seviyorsunuzdur; televizyon duvarına yaptıracağınız bir iki entegre rafla hem duvarı hareketlendirebilir hem de kendinize depolama alanı oluşturmuş olursunuz.

Televizyonu Hangi Konuma Koymalıyız?

Doğru kural televizyonu pencerenin ışığını alamayacak bir yere konumlandırmaktır. Aksi takdirde pencerenin ışığı televizyonun ışığına yansır ve size sağlıklı bir seyir keyfi yaşatmaz, bu sebeple televizyon duvarınızı salonunuzun en ışık almayacak yerine yapmalısınız. Böylece o karanlık alan da anlam kazanmış olacaktır.

Televizyonunuzu seçerken sağlıklı olan ebatlar oturma odanızın büyüklüğüne göre olmalıdır ne çok büyük ne çok küçük; eğer çok büyük olursa göz retinanız sürekli fazla televizyon ışığına maruz kalacak ve yorulacak eğer çok küçük bir televizyon olursa da görebilmek için gözlerinizi kısarak izlemek zorunda kalacağınızdan zamanla gözünüzde bozulmalar meydana gelecektir.

Televizyon İçin Gerekli Yükseklik

Koltuğunuza oturduğunuzda boynunuzu yukarı kaldırmak zorunda olmadığınız yükseklik doğru yüksekliktir. Eğer televizyon gereğinden fazla yukarda olursa zamanla boyun ağrılarınız baş gösterebilir.

Farklı Dekorasyon Fikirleri

Televizyon ünitenizi bir duvar paneli şeklinde yaptırıp panele de gizli led ışıklar entegre ettiğinizde çok şık bir televizyon duvarınız olacaktır. Bunun dışında yaptıracağınız televizyon panelini mermer gibi doğal malzemelerden de seçerek evinizde doğayla bütünleşebilirsiniz.

Televizyon duvarınızı yaparken çok koyu renklerden veya çok parlayacak materyallerden kaçının. Televizyon izlerken gözünüzü bir şeylerin yormasına izin vermeyin. Televizyon duvarı yaparken koyu renkler yapmamanız daha iyi olacaktır çünkü bir duvarı kapsayacağı için ebatlarının büyüklüğünden dolayı mekanı karartabilir ve pişman olacağınız bir seçim yaptığınızı düşünebilirsiniz.

Tv duvarı dekorasyonu yaparken bir başka seçenek duvarınızı yaparken nişlerdir. Nişler ile bölerseniz duvarı da yaptığınız nişin içine entegre ederseniz hem duvarla bütünleşmiş olacak hem de mekan da şık bir alan oluşacaktır.

Son olarak size yeni çıkan bir sistemden yararlanabilirsiniz. Yeni çıkan bir malzeme ile televizyonun önünü kaplıyorlar televizyon kapalı iken dümdüz sade bir görüntü çıkıyor açıldığında anlıyorsunuz televizyon olduğunu henüz çok kullanan yok, sağlıklı bir sistem mi emin olamayız ancak yenilik sevenler herkesten önce bilmek isteyenler için araştırmanızı tavsiye ederiz. Özellikle şömine ile birlikte yaptıracağınız televizyon duvar dekorasyonu tasarımına çok yakışacaktır. Yaptırmadan önce örnek fotoğraflar inceleyip size en yakın tarzı bulduğunuzdan emin olun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal