Evde Portakal Mum Nasıl Yapılır?

Kış mevsiminde çok fazla tükettiğimiz portakal meyvesinin evde elektrikler gittiğinde sizi aydınlatacağı bir tarif veriyoruz. Evde portakallı mum nasıl yapılır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

09.03.2020-18:24 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-18:16) Evde Portakal Mum Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

  • 1 büyükçe portakal
  • Bir miktar zeytinyağı

YAPILIŞI

Portakalı alıyor, bir bıçak yardımıyla kabuğunu tam ortadan ikiye ayırıyorsunuz.

Ardından, iki parçaya ayırdığınız kabukları portakalın meyvesinden zarifçe ayırıyor ve portakalın tam ortasındaki beyaz, ince, lifli kısmın büyükçe kaldığı parçayı mum yapmak üzere alıyorsunuz. (Portakalın tam ortasındaki bu lifli, beyaz kısım, doğal bir fitil görevi görerek mumunuzu kolayca yapmanızı sağlıyor)

Lifli kısmın kaldığı portakal kabuğu parçasını zeytinyağıyla bir güzel dolduruyorsunuz, doldururken fitil olarak kullanacağınız beyaz kısmın da zeytinyağına iyice bulandığından emin oluyorsunuz.

Ardından bir çakmak ya da kibrit yardımıyla portakalın zeytinyağlı lifli kısmını ateşliyor ve ortaya çıkan mumun ışığından faydalanmaya başlıyorsunuz.

Mumu, portakal kabuğundan hazırladığınız için yanmayacak cam ya da seramik bir tabağa almayı veya içi su dolu bir kasenin içine koymayı unutmuyorsunuz. Portakal mumunuz şipşak hazır oldu bile!

Dilerseniz portakal kabuğunun geri kalan yarısına da çeşitli desenler çizip mum olarak kullandığınız kısmın üzerine yerleştirerek şık ve sevimli mumlar da hazırlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal