Ermenistan'da İç Savaş An Meselesi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Rusya ile anlaşmasının ardından ülkede Ermenistan haklı ayaklandı. Halk hükümet binasını basarken, Nikol Paşinyan ülkesinde 'alçak' ilan edildi. Ülkede protesto gösterileri üçüncü gününe girerken, iç savaşın an meselesi olduğu belirtildi.

13.11.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-12:16) Ermenistan'da İç Savaş An Meselesi

Ermenistan 27 Eylül'de Azerbaycan'ı sivil yerleşim alanlarına saldırılarına başlarken, Azerbaycan kendisini savunmaya başladı. Ermeni güçlerini sahadan geri püskürten Azerbaycan hemen hemen 250 yerleşim alanı Ermenistan işgali altından kurtardı. Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak ifade edilen Şuşa'nın da işgal altından kurtarılmasının ardından Erivan idaresi iyice kenara sıkıştı.

Çaresiz kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Azerbaycan ile Rusya Devlet Başkanları ile Dağlık Karabağ meselesi üzerine anlaştı ve mağlubiyeti kabul etti. Ermeni Lider Paşinyan anlaşmayı sosyal medya hesabı (Facebook) üzerinden halkına bildirirken, Ermeni vatandaşları ilk olarak anlaşmaya imza attğına inanmadı.

HÜKÜMET BİNASI BASILDI

Ardından anlaşma haberinin doğru olduğunu fark eden Ermeni halkı hükümet binasının önünde bir araya geldi ve binayı basarak Nikol Paşinyan'ın odasına kadar girdi. Göstericiler hükümet binasına ve içerisindeki eşyalara zarar vererek sinirlerini ifade etti.

MUHALİF PARTİLER PAŞİNYAN'A MÜDDET TANIDI

17 muhalefet partisinin organize ettiği protesto eylemine başkent Erivan'da on binden fazla insan katıldı, Lider Nikol Paşinyan'ın istifasını isteyenler Özgürlük Meydanı'nı alabildiğine doldurdu. 'Paşinyan hain' ve 'Paşinyan gitsin' sesleri yükselirken, muhalifler firari başbakana koltuğunu bırakması için gece yarısına zaman tanıdı.

ERMENİLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

BBC muhabiri Jonah Fisher, Dağlık Karabağ'ın kaybedilmesini yediremeyen Ermeni halkının protesto esnasında gözyaşlarına boğulduğunu belirtti. Uluslararası haber ajansının verdiği fotoğraflardan birinde de, küçük çocuğuyla Erivan'daki protestoya katılan bir kadının göz yaşlarına hakim olamadığı anlar dikkat geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal