Ermenistan Karabağ'da Tekrar Ateşkesi Bozdu: Dört Şehit

Dağlık Karabağ'da ormanlık bölgelerde gizlenen Ermenistan askerlerinin son bir hafta içerisinde düzenlediği saldırılarda dört Azerbaycan askerinin şehit düştüğü bildirildi.

13.12.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 13.12.2020-14:58) Ermenistan Karabağ'da Tekrar Ateşkesi Bozdu: Dört Şehit

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile Devlet Güvenlik Servisi, Dağlık Karabağ'da olan Hadrut kasabası etrafında son günlerde yapılan ateşkes ihlalleri ile alakalı ortak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Azerbaycan, Rusya ile Ermenistan tarafından 10 Kasım tarihinde imza atılan ateşkes bildirisi ardından, Hocavend şehrinin Hadrut kasabasının kuzeybatı bölgesindeki ormanlık bölgede bir takım Ermenistan silahlı kuvvetlerinin kaldığı aktarıldı.

Ermenistan medyasında bu silahlı kuvvetlerin ormanlık bölgelerde yollarını kaybettikleri doğrultusunda haberler yapıldığı anımsatılan açıklamada, Ermenistan makamlarının konu olan kuvvetlerin bölgeden çıkarılması adına Rus etkenlerin komutanlığına müracaat edildiği bildirildi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın, Ermenistan silahlı güçlerinin çekilmesi için bütün şartları temin ettiği, Rus etkenlerin de ormanlık bölgedeki silahlı gruplara hoparlörler kullanarak bölgeden çıkmaları hususunda uyardığı bilgisi aktarıldı.

Konu olan Ermenistan kuvvetlerinin bölgeden çıkmak yerine savaş mevzileri kurdukları ve son zamanlar Azerbaycanlı sivil ile askerlere karşı terör - sabotaj fiilleri uyguladıkları belirtildi.

DÖRT ŞEHİT ÜÇ YARALI

Ermenistan kuvvetlerinin Hocavend'in Sur köyünde vazifeli Azerbaycan askerlerine ani taarruz düzenleyerek üç askeri şehit ettikleri, iki şahsı da yaraladıkları belirtildi.

Açıklamada, 8 Aralık tarihinde Hadrut kasabası etrafında iletişim malzemeleri montajı yapan Azerbaycanlılara saldırı gerçekleştiren Ermenistan kuvvetlerinin, bir askeri şehit düşürdüğü, mobil operatör firmalarından birinde çalışan bir sivili de yaraladığı bildirildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Taarruzların ardından Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisinin bölgede terör ile mücadele operasyonu gerçekleştirme zorunda kaldığı belirtildi.

Ermenistan'a 3'lü bildirinin gereği yaparak ateşkese riayet etme ve provokasyonlardan çekinme ikazı yapan açıklamada, Azerbaycan'ın Rus etkenlerle yakın koordinasyon ve iş ortaklığı içinde bölgede barışı temin etmek için faaliyetlerine devam ettiğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal