İlham Aliyev'den Ateşkesi Bozan Ermenistan'a Çok Sert Tepki

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'da ateşkesi bozan Ermenistan'a sert tepki gösterdi.

12.12.2020-21:54 - (Son Güncelleme: 13.12.2020-04:28) İlham Aliyev'den Ateşkesi Bozan Ermenistan'a Çok Sert Tepki

Bugün akşam saatlerinde Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ın Hadrut Bölgesi'nde ateşkesi bir kez daha ihlal etmesi üzerine çok sinirlenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 'Herhangi bir askeri harekat planlamamaya çok dikkat etmeleri gerekir. Bu sefer onları tamamen yok ederiz' dedi.

Ermenistan'ın 2 ay evvel Azerbaycan'ın Gence şehrine saldırmasıyla başlayan ve Azerbaycan'ın sadece 44 günde tarihi bir zafer kazanmasının ardından ilan edilen ateşkesi Ermenistan'ın bugün tekrar bozması üzerine, düzenlenen Minsk toplantısında konuşan İlham Aliyev, 'Şu anda Rus barış güçleri oradalar ve faaliyetlerine başladılar. Durum biraz istikrarlı. Ancak dün bazı terörist eylemlerin ya Ermeni militanlar tarafından ya da sözde Ermeni ordusunun kalıntıları tarafından işlendiğini öğrendim. Bu, elbette, endişe verici bir konudur.

'ERMENİ FAŞİZMİ SU YÜZÜNE ÇIKARSA, DEMİR YUMRUKLA BAŞINI EZERİZ'

Ermenistan yeniden başlamaya çalışmamalı. İki gün önce, şanlı zaferimize adanmış bir askeri geçit töreninin ardından Ermeni faşizmi yeniden su yüzüne çıkarsa, demir bir yumrukla başını ezeceğimizi söyledim' ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ı bir kez daha askeri harekata girişmemesi konusunda uyaran Aliyev, 'Herhangi bir askeri harekat planlamamaya çok dikkat etmeleri gerekir. Bu sefer onları tamamen yok ederiz. Bu kimsenin sırrı olmamalı. Ama umarım bu olmaz. Kısacası barışı koruma görevi geçerlidir. Bildiğiniz gibi, barışı koruma operasyonları müzakere edilen anlaşmanın bir parçası olan Madrid İlkeleri. Ama bunu asla ciddi olarak tartışmadık' ifadelerini kullandı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal