Ermenistan Eski Sovyet Silahları İle Sivil Bölgelere Saldırıyor

Karabağ Yaylası’nda sivilleri hedef alan saldırılarla başlayan çatışmalarda Ermenistan, Azerbaycan’ın sivil bölgelerine füze saldırılarına devam ediyor. Füzelerin ve kullanılan silah sistemlerinin ise Soğuk Savaş’tan kalma Sovyet üretimi olması dikkat çekiyor.

05.10.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-12:50) Ermenistan Eski Sovyet Silahları İle Sivil Bölgelere Saldırıyor

Haber365 Özel

Ermenistan, Azerbaycan’ın kritik bir endüstri ve sanayi şehri olan Mingacevir’e füze saldırısı düzenledi. Füzelerden birinin patlamaması, çok büyük bir faciayı önledi. Zira kentte bulunan hidroelektrik santralin imha edilmesi pek çok kayıp yaşanmasına neden olabilirdi. Çaresiz durumdaki Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı füze saldırılarının başarısız olması ilk kez yaşanmıyor.

ERMENİSTAN’IN SOVYET VE RUS SİLAHLARI

Daha öncede Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırı amacıyla attığı füzelerin patlamaması gibi durumlar yaşanmıştı. Bunun sebebi ise Ermenistan’tan envanterindeki silah sistemleri ve mühimmatların eski ve kalitesiniz olmasından kaynaklanıyor. Soğuk savaş sırasında Sovyetler Birliği tarafından verilen Toçka-U taktik füze sistemleri, Toçka taktik füzeleri, AKS-74U, VSS Vintorez, DShK ağır makineli, RPO-A Shmel anti tank silahları hala Ermenistan tarafından aktif olarak bulunduruluyor. Envanterdeki daha modern sayılabilecek silahların yine çok büyük çoğunluğunu ise Rusya sağlıyor.

RAF ÖMÜRLERİ TÜKENDİ

Sovyetler tarafından verilen füzelerin Mingacevir gibi sivillerin yaşadığı bölgeler üzerinde kullanılması bu mühimmatların Ermenistan’ın elinde ne kadar var olduğuyla ilgili soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Ermenistan tarafından çaresizce sağa sola atılan bu füzeler arasında raf ömürleri tükenmiş olmasına rağmen patlamaya hazır olanlar olabilir.

ERMENİSTAN’IN SİVİL BÖLGELERİ SALDIRILARI

Ermenistan’ın elinde Azerbaycan’a karşı saldırılarda kullanılmak üzere 45 Mobil Rampa ile birlikte 450 civarında füzenin olduğu sanılıyor. Genca, Mingeçevir ve Terter gibi sivillerin yoğun olarak hayatını sürdürdüğü bölgelere Ermenistan tarafından yapılan alçakça füze saldırında ölü ve yaralılar var. Azerbaycan kuvvetlerin hızlı bir ilerleme kat ederek böyle saldırıların daha fazla olmaması için bir önce mobil rampaları ele geçirmesi veyahut imha etmesi gerekiyor.

AZERBAYCAN ENVANTERİNDEKİ YERLİ TÜRK SİLAHLARI

Ermenistan’ın envanterindeki eski silahlara karşılık Azerbaycan’ın envanterinde ise pek çok modern mühimmat ve silah sistemi mevcut.  Karada yerli ve milli Kasırga Roket Sistemi ile Ermeni ordusuna ve zırhlı araçlarına nefes aldırmayan Azerbaycan, havada ise Bayraktar TB2 yerli SİHA ve MAM-L mühimmatları ile savaşın gidişatını kendi lehinde götürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal