Ermeni Diasporasının Sosyal Medyada Türkiye’ye Karşı Faaliyetleri

ABD’deki Ermeniler, SpaceX tarafından uzaya fırlatılacak Türksat 5A’ın fırlatılışını engellemek amacıyla şirketin genel merkezi önünde toplandı. Dayanağı olmayan iddialar ile Ermeni diasporası, sosyal medyayı kullanarak ABD basınında algı oluşturmaya çalışıyor.

01.11.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 01.11.2020-11:05) Ermeni Diasporasının Sosyal Medyada Türkiye’ye Karşı Faaliyetleri

Haber365 Özel 

Türkiye’nin 30 Kasım tarihinde uzaya göndereceği uydusu Türksat 5A, 30 Kasım tarihinde Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX firması tarafından Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılacak. Geçtiğimiz günlerde Ermeniler “Ya Elon Musk Ermeni Olsaydı?” başlıklı e-postalarıyla SpaceX’in mail kutusunu spam yağmuruna tutmuştu.

Daha önce Kanadalı şirketlere de İHA’larda kullanılan teçhizatların satışı ile ilgili baskı yapan Ermeni diasporası, ABD’de Türkiye karşıtı eylemlerine devam ediyor. Kaliforniya’daki SpaceX genel merkezi önünde toplanan Ermeniler, Türksat 5A’ın uzaya gönderilmemesi için protestolarda bulundular.

TÜRKSAT 5A’NIN FIRLATILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türksat 5A, Türkiye’nin Ortadoğu bölgesindeki kapsama alanını genişletecek olan bir haberleşme uydusu. Ancak Ermeniler, sözde Türkiye’nin bu uyduyu İHA ve SİHA’ları kontrol etmek için kullanacağı ve böylelikle sivilleri öldüreceği yönünde çirkin propagandalara başvurarak, ABD basınını etkilemeye çalışıyorlar.

SOSYAL MEDYADA ALGI OPERASYONU

Yaklaşık bir haftadır süren bu protestolar, sosyal medyaya da sıçradı. Batı dünyasında yalan ifadelerle propaganda gücünü kullanmaya çalışan Ermeniler, özellikle Kim Kardashian gibi medyatik yüzleriyle Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan’a karşı Ermeni tarafının haklı olduğu konusunda bir dayanağı olmayan ifadelerle algı yaratmaya çalışıyor. Kardashian, kendi sosyal medya hesabından Ermenistan Fonu’na 1 milyon dolar bağış yaptığını duyurmuş ve takipçilerine de aynı çağrıda bulunmuştu.

Ermenistan ordusunun sivil şehirlere yapığı saldırılardan ve bombalamalardan bahsetmeyen Ermeni lobisi, sözde bunu Azerbaycan ve Türkiye’nin yaptığını söylüyor, üstelik gelecekte bu amaç için Türksat 5A uydusuyla kontrol edilecek SİHA’lardan faydalanılacağı gibi gülünç iddialarda bulunuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal