Erkek Arkadaşım Çok Şüpheci

Erkeklerin geneli, kendi içlerinde ikili bir dünyaya sahiptirler. Çoğu, dışarıda güçlü ya da gururlu görünse de içeride oldukça kırılgan ve güvensizdir. Bunun uç noktasında da kıskanç, kompleksli, şiddet eğilimli erkekler bulunmaktadır.

22.06.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:25) Erkek Arkadaşım Çok Şüpheci

Erkekler öyle varlıklardır ki, siz onlara sınır koymadıkça, ama şımararak, ama sizi kullanarak, ama üstünüzde baskı uygulayarak o sınırı aşarlar. Çok çabuk bencilleşebilirler. Bu yüzden, kadınların sürekli erkek terbiyecileri gibi gezdiklerini ve gerildiklerini görürüz. Çünkü, ilişkiler hiç kolay olmadığı gibi, giderek zorlaşmaktadır da!

Erkek arkadaşım çok şüpheci diyorsanız, orada bu ilişkiye neden başladığınızı sorgulamalısınız. Çünkü, baştan şüpheci davrandı ve rahatsız olduğunuz halde, ilişkiyi sürdürdüyseniz, bunun dozu giderek artacaktır. Baştan şüpheci davranmadıysa ve gizlediği kimlik yavaş yavaş ortaya çıktıysa, orada da bir erkeğin patolojik hareketler gösterdiğini görebilirsiniz.

Neticede, her durumda, şüphecilik iyi değildir. Yoksa, tabii ki kararınca kıskançlık ve kaybetme korkusu ilişkilerin güçlendirici itkilerindendir.

ERKEKLER NEDEN ŞÜPHECİ DAVRANIRLAR?

Şüphe oldukça ilginç bir sözcüktür. Olmayan bir şeyi oldururcasına düşünmek anlamına geldiği gibi, kimi şüpheler de doğru çıkmaktadır. Bu yönde, erkek arkadaşım çok şüpheci diyorsanız, önce kendinizi gözden geçirmelisiniz. Nitekim, geçmişte çok hızlı bir yaşam tarzınız olduysa, yaşadığınız tüm ilişkileri ona açıklıkla anlattıysanız, ona danışmaksızın özgürce kararlar almayı sürdürüyorsanız, onun da şüphe etmesine olanak veriyorsunuz demektir.

Eğer, normal bir iletişim minvalinde tanıştıysanız, ilişkinizin başında böyle bir durum söz konusu değilse ve siz üstünüze düşen görevleri en iyi şekilde yapıyorsanız, suç maalesef ondadır. Onu da değiştirmeniz mümkün değildir.

Erkek arkadaşım çok şüpheci demek, ben de onu şüphelendirecek bir şeyler mi yapıyorum diye kendinize soru sormanız demektir. Bu soruyu sorup, cevabıyla da yüzleşin.

ERKEK ARKADAŞINIZ ŞÜPHECİ DAVRANIYORSA NE YAPMALISINIZ?

Erkek arkadaşım çok şüpheci diyorsanız, önce onun neden şüphelendiğini öğrenmelisiniz. Bu noktada, ona çaktırmaksızın bir gözlem yapmalı, kendisinin insanlarla ilişkisini de gözden geçirmelisiniz.

Erkek arkadaşınız hayata karşı ciddi ve özgüvenli mi gözüküyor? Bu gözükme gerçekçi mi, yoksa bir çıkar iletişimi silsilesiyle mi gerçekleşiyor? Erkek arkadaşınız güvene mi, yoksa güce mi önem veriyor?

Tüm bu soruların yanıtları olumsuzsa, erkek arkadaşınız dışarıya karşı özgüvenli, ciddi ve mesafeli görünen; ama içeride özgüvensiz, sert ve mesafesiz biridir. Hele ki, özgüvenli görünürcesine rol yapan özgüvensiz bir insan tam bir saatli bir bombadır. Her an elinizde patlayabilir. Çünkü, insanlar bütün maskelerini özel ilişkilerinde indirirler. Bu yönde, onunla yaşadığınız ilişkiyi sonlandırmanız bile gerekebilir.

KENDİNİZE SAMİMİ ERKEKLER Mİ SEÇMELİSİNİZ?

Erkek arkadaşım çok şüpheci demekten ziyade, ben nasıl bir ilişkiyi hak ediyorum diye kendinize sormalısınız. Çünkü, erkeklerde şüphecilik hiç hoş bir özellik olmadığı gibi, kadınlarda da bu gereksiz ve fazlaysa, iticilik yaratır.

Şüpheci bir erkek yerine boş vermiş bir erkeği de seçin demiyoruz ama, yine de samimi, saygılı ve dengeli bir erkek seçmelisiniz. Özgüvensiz, paranoyak, rol kesen ve kompleksli bir erkeği seçmemelisiniz. Siz kimsenin bakıcısı yahut dert anası değilsiniz. Bunu aklınızdan çıkarmamanız gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal