Erdoğan Putin zirvesinde kritik karar: Ortak hedeflere ulaşmak için değerlendirmeler yapılacak

Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin doğal gaz merkezi olması konusunda gerekli değerlendirmelerin yapılacağın söyledi. İşte görüşmenin detayları...

18.11.2022-17:04 - (Son Güncelleme: 18.11.2022-17:04) Erdoğan Putin zirvesinde kritik karar: Ortak hedeflere ulaşmak için değerlendirmeler yapılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detaylarına yer verdi. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre,  görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Putin’e teşekkür

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması'nın 120 gün süreyle uzatılması konusundaki yapıcı tutumu için Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

Erdoğan Putin Telefon Görüşmesi

Rusya-Ukrayna savaşının uzamasının riskleri artıracağını, bu nedenle diplomatik görüşmelerin canlandırılması gerektiğini belirten Erdoğan, Rus ve Amerikan İstihbarat Başkanlarının Türkiye'de gerçekleştirdikleri temasların arazide kontrolsüz bir tırmanmanın önüne geçilmesi açısından anahtar rol oynadığını aktardı.

Ortak hedeflere ulaşmak için değerlendirmeler yapılacak

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kurulması teklifinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Erdoğan, ortak hedeflere bir an önce ulaşmak için ekiplerin gereken teknik, hukuki ve ticari değerlendirmeleri yapacaklarını kaydetti.

Başkan Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla da Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal