Bakan Dönmez'den kritik soruya yanıt: Aralık ayında doğal gaz zammı olacak mı?

Canlı yayında önemli açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, milyonlarca vatandaşın cevabını merak ettiği ‘’Aralık ayında doğal gaz zammı olacak mı?’’ sorusuna da yanıt verdi. Bakan Dönmez ayrıca Karadeniz gazı konusundaki son gelişmeleri de anlattı. Detaylar haberimizde...

18.11.2022-12:56 - (Son Güncelleme: 18.11.2022-17:21)

Enerji alanındaki son gelişmelerle ilgili bir canlı yayın açıklamasında bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in gündeminin ilk iki sırasında Aralık ayında yapılacağı iddia edilen doğal gaz zammı ve Karadeniz gazı vardı. Bakan Dönmez, Karadeniz gazı konusunda ‘’Sahada hummalı bir çalışma var. 1200 dönümlük arazide gaz dönüşüm tesisini inşaa ediyoruz.’’ ifadelerini kullanırken, Aralık doğal gaz zammı konusunda da müjdeli haberi verdi.

Bakan Dönmez’in açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

Karadeniz gazında geri sayımın sonuna doğru

‘’Kara ve denizde boru serim işlemi bitti. 280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak. Burası artık bizim ulusal sisteme vereceğimiz gazın işlenme tesisi. Bir de liman tarafı var, orada da lojistik işlemleri gerçekleştiriyoruz. Mart ayında ilk gaz sisteme girecek. 4 yıl sonra konutlardaki gazın tamamını karşılayacak.

Aralık Ayında Doğal Gaz Zammı Olacak Mı

Doğal gaz indirimi olacak mı?

Doğalgazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğalgazın üretilmesiyle vatandaşımıza gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız. Buz gazla hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak.

Doğal gaz depoları ne kadar dolu?

Avrupa'da ciddi bir endişe var. Türkiye bu kışı sorun yaşamadan atlatacak. Burada öncelikle küresel fiyatlara bakmak gerekiyor. Pandemi öncesi ve sonrasına bakacak olursak doğalgazda anormal artışlar oldu. Ukrayna'daki savaş kısa sürede biterse piyasayı rahatlatır. Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değil, oynaklık çok fazla.

Aralık ayında doğal gaz zammı olacak mı?

Ama yaz aylarındaki yüksek seviyenin gerilediğini görüyoruz. Ancak bu geçici mi olacak yoksa kalıcı mı olacak göreceğiz. Ama Aralık ayında doğalgaza zam yapılmayacak''

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal